globalmoto_duben_nolan




stupidní dotaz- sprejování vzduch. filtru olejem u skútru

  • 0

    15.7.2019 od eibenberger

    úplně se stydím, se takto ptát. Rozebral jsem to ale v životě poprvé k vzduchovému filtru, filtr vyklepal, vypral v jaru a teďka přemýšlím, kterou vlastně stranu nastříkat olejem na filtry.. předpokládal jsem, že bude přívodná trubka před filtrem, odvodná za filtrem, ale přivodná vede dolů do jakoby uzavřené komory a já fakt netuším, jak tam ten vzduch cirkuluje, tak jestli u skůtru nasprejovat stranu filtru vnější nebo tu směřující dovnitř..asi tu vnější, ale fakt si nejsem jistej.. poradí někdo dementovi? nebo oboje?

    Doplněno:

    sorry, dnes je světlo, pořádně jsem se podíval, už vše jasné.. není dobrý to rozebírat večer v 9

    15.7.2019 od eibenberger

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    15.7.2019 od krokoš

    Čau, ten molitanový filter sa strieka celý, ono sa to má namočiť poriadne a v igelitovom sáčku poriadne premazať , potom vybrať z toho sáčku a nechať odkvapkať prebytočný olej Potom to namontovať. Papierový sa nestrieka. Papierový sa kúpi nový namontuje a hotovo. Ono u skútru sa nič nestane, keď to postriekaš z oboch strán. to máčanie v tom oleji sa praktizuje u endúr a krosiek čo jazdia v prachu .

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.7.2019 od CRF1000

    Po letech stříkání filtrů předraženými přípravky co ten filtr často zalepí se vracím ke starému osvědčenému způsobu - benzin s olejem v poměru 1:1, filtr tím napustím a nechám odkapat, položím na hadr který odsaje přebytek oleje, pak otočím a položím na hadr případně ještě vymačkám v suchém hadru a pak nainstaluji, pokaždé při výměně oleje zůstává nějaký přebytek který se nevyužije ani na dolévání a tak se dá využít na impregnaci vzduchového filtru

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist