globalmoto_duben_nolan




Blinkry neblikaj jak maj

  • 0

    29.6.2019 od 7Martin8

    Ahoj, vyskytla se mi závada na elektroinstalaci. Blinkry občas dělají co chtějí, za jízdy svítí pořád, při odbočování jdou rychle. Když uberu plyn a vymáčknu spojku tak jdou normálně. A když přijedu k baráku a vyřadím, dám moto na boční stojan abych si otevřel tak je vše v pořádku. A taky když se to děje tak nejdou výstražné. Po čem mám jít?

    Doplněno:

    Díky kluci za rady, snad to najdu.

    9.7.2019 od 7Martin8

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    3.7.2019 od Mirekdoda

    7Martin8:
    jestli to má alternátor, nechej proměřit, jestli je altík správně usměrněný (vyhlazeny proudové špičky).
    Jestli je to motorka pro americký trh, mohou blikny svítit jako obrysovky trvale, ale prý mají dvouvláknové žárovky (jedno vlákno je obrysovka druhé vlákno pro blinkr). Znamená to, že v hlavním světlometu nebudeš mít objímku pro parkovací světlo.

    Doplněno:

    Myslíš že by altik dělal takovou prasečinu? Doteď to fungovalo.

    9.7.2019 od 7Martin8

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.7.2019 od Kenap

    Ahoj,pokud to při náklonu na boční stojan funguje,tak to může dělat automat na vypínání blinkrů.Pokud odbočuješ tak jsi v náklonu a jakmile srovnáš mašinu tak se vypnou blinkry.Nevím na jakém principu to funguje ale pokud se tam něco zaseklo tak to třeba funguje jen při náklonu.Nejsem odborník jen přidávám možnost závady.Jinak jak píše Mirekdoda,amerika svítí obrysovkama trvale,pokud ti při odbočování jdou rychleji,tak to dělaj spálené nebo vadné žárovky,poškozená neodebírá proud a tak začne ta dobrá blikat rychleji,možná nebude na škodu prohlédnout žárovky,jestli není problém tam.Jinak nevím jak nyní ale to ,,americké" svícení blinkrů musel kámoš kvůli stk ,,zrušit".Přeju hodně pevných nervů,páč hledat závadu v elektro instalaci je na šaškec,tak -kolama dole!

    Doplněno:

    Je to evropská verze a zatím to vypadá na automatické vypínání blinkrů bo to občas nefunguje. Je to hádám nějaké relé, jen nevím kde ho hledat, ale podle zvuku je pod vrcnim kufrem

    9.7.2019 od 7Martin8

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist