globalmoto_duben_nolan




Únik brzdové kapaliny

  • 0

    29.4.2019 od tomkix

    Dobrý den, měnil jsem brzdovou kapalinu, po odvzdušnění jsem třeny dokonale osušil a všechny šrouby utáhnul. Při následné projížďce jsem si všiml, že mi trochu kapaliny prosakuje přes odvzdušňovací šrouby (viz. foto). Chtěl jsem se zeptat, jestli je to po odvzdušnění normální? Dělal jsem to poprvé. Brzdy brzdí perfektně, zda se mi, že ještě líp, než před výměnou, ale testovací jízda byla asi jen 30km. Čím může být unik způsoben? Děkuji za rady..:)

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    30.4.2019 od JiriBN

    Jsou zhruba dvě možnosti:
    1. Ti netěsní kužel odvzudšňováku na kužel v třmenu, stává se to u starších brzd, že přetahováním se to vymačká, můžeš zkusit koupi jiný odvzdušňovák s trochu jiným kuželem, ale vzhledem k pěknému stavu brzdy (podle fotek) .
    2. Ti při odvzdušnování zůstal zbyteček kapaliny v tom odvzdušňováku a teď vzlíná ven. Umyj to a pak vem čistič na brzdy (nejlépe koncovku s hadičkou) a stříkni do toho odvzdušňováku a tím vyplav zbytek té brzdovky. Do systému se ti to nemůže dostat, ten je utěsněný tím kuželem odvzdušňováku.

    Doplněno:

    Díky za radu, zítra to zkusím... Doufám, že to bude nějaká banalita, jako že tam zbyteček zůstal. Brzdy totiž nijak nevadli a jak jsem psal v dotazu, mám pocit, že brzdí lépe než před tím... Zkusím to pořádně vyčistit a vypláchnout...:)

    30.4.2019 od tomkix

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist