globalmoto_duben_nolan




jiskru má, benzín má, ale nejede...?

  • 0

    25.9.2018 od johny9993

    Zdravím!
    Potřeboval bych radu. Jel jsem na své ZX6R z roku 99 a asi po 100 km bezproblémové jízdy najednou přestala táhnout a hned na to chcípla. Myslel jsem, že došel benzín, přepl jsem tedy na rezervu, ale nenastartovala. Dotlačil jsem ji na nejbližší benzinku, doplnil benzín, ale už nechytla.
    Po převozu domů jsem ji rozdělal, myslel jsem, že je ucpaný přívod benzínu, ale z nádrž teče bez problému. Zkoušel jsem i hadici ke karburátorům, ale čerpadlo tam tlakuje benzín, zdá se, úplně normálně. Vyndal jsem tedy dvě svíčky (které jsem letos měnil, vypadají ještě slušně) a zkusil je, ale obě jiskru dávaly.
    Od oka se mi zdá, že dávaly velice slabou jiskru, ale jako laik nevím, jestli to tam třeba nemá být. Zkusil jsem co udělá, když jsem tam dal nějakou starou svíčku, co jsem měl doma, ale ta nedávala jiskru žádnou, takže mám podezření na elektriku.
    Zkusil jsem dát do hadičky trochu benzínu a nalít ho přímo do dvou válců přes svíčky a pak natočit, ale ani neškytla.
    Mám tedy podezření na cívky, na této motorce jsou dvě, ke dvěma svíčkám vždy jedna cívka. Kabely k cívkám jsou mizerné, očividně se v tom některý z předchozích majitelů rýpal. Ale copak se může stát, že během bezproblémové jízdy z ničeho nic obejdou obě dvě cívky naráz? Nebo všechna kabeláž ke svíčkám? nevyznám se v tom, ale přijde mi to jako blbost. Zkontroloval jsem v bezradnosti i pojistky, ale ty jsou OK.
    Tipnul bych, že je buď špatná elektrika, ale kde hledat, když aspoň "nějakou" jiskru to dává, nebo je někde ucpaný přívod benzínu, ale očividně až někde od karbeců do motoru a tam si sám netroufám příliš rýpat. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Přikládám video jiskry, kterou to teď dává. Máte někdo zkušenost, jestli je ta jiskra OK, nebo jestli je to fakt moc slabé?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    25.9.2018 od Medved

    kdyz ty svicky nasroubujes zpet, zkusis startovat a pak je vyndas, jsou mokre (od benzinu) nebo suche?

    Poruchu dodavky paliva muzes taky vyloucit nebo potvrdit tak, ze pri startovani striknes do sani trochu startovaciho spreje. Kdyz zablafe, mas problem s palivem, kdyz ani neskytne, mas problem s elektrikou.

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.9.2018 od Rooks

    Ahoj,
    Jak píšeš benzín ok, sice ti to jiskru dává ale jakmile svíčku zasroubujes tak při kompresi už nemusí být jiskra. Změř tlaky ve válcích pokud ok hledal bych chybu v elektrice.

    Pajas

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.9.2018 od grooll

    Jiskra je opravdu hodně slabá...
    Zkontroloval bych spínač stojánku, chcípák na řídítkách, ukostření zapalovacích cívek, konektory od snímače otáček, kontaky a vedení od spínačky... Něco ubírá zapalovacímu systému šťávu nebo přez některý bezpečnostní prvek neprochází tolik šťávy, kolik je potřeba.

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.9.2018 od Jirkacbx

    Jakou tam máš svíčku a bohatost vyšší,díky černý barvě.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist