bmw_r1300gs_cartec




Brzdové kotúče - ako často meniť?

  • 0

    28.5.2018 od Ammen

    Ahoj,

    na STK mi zistili zvlnené brzdové kotúče. Pretože som doteraz nikdy kotúče na motorke nemenil, chcel som sa opýtať, či sa oplatí kupovať nové alebo ich radšej dať vyrovnať. A ak kupovať nové, mám ich vymeniť rovno aj s brzdovými destičkami?
    Jedná sa o Ducati Monster 620 2004 a jeden kotúč stoji okolo 6000 CZK.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    28.5.2018 od Elzon

    ...jednoznačně vyměnit, když už jsou zvlněné budou pravděpodobně i dost tenké...na kotouči najdeš vyražené min. tloušťku - změříš šuplerou a uvidíš. Jestli chceš šetřit, tak existují firmy, které ti je vyrobí dle vzoru za cca. 50%. Samozřejmě s odpovídajícího materiálu ( myslím že nějaká je někde v přerově).Nové desky automaticky. Motorky nejsou hold nejlevnější koníček

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.5.2018 od FiZzeR

    Když jsou sjeté pod minimum (vyraženo na kotouči). STK bych bral s rezervou, občas si závady cucaj z prstu. Pokud jsou kotouče skutečně zvlněné, poznal bys to při brzdění, vibrovalo by to, kopalo by to do páčky apod. Pokud to nic takového nedělá a kotouče nejsou pod minimální tloušťkou, jezdi dál a neřeš.

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.5.2018 od LittleBiker99

    Myslím si ,že mám stejný problém ,když brzdím přední střidá se mi intenzita brždění čím víc brzdím tím víc je to cítit ,zatím to neřeším.

    Doplnit odpověď

  • 0

    31.5.2018 od kilix

    Na STK sa vyser, zbehni niekam do servisu, kde to vedia zmerať a daj si zmerať úchylkomerom zvlnenie kotúča.
    Na mojom bol odskok pár stotín a bolo to cítiť pri brzdení. Tak ak nič pri brzdení necítiš, zrejme si len na STK vymysleli chujovinu, ak máš dostatočnú hrúbku kotúča a pri brzdení ťa to nekope, neriešil by som.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist