globalmoto_duben_nolan




Jawetta - nelze prošlápnout ??

  • 0

    1.10.2017 od jpscz

    Mám vyndaný motor a nemůžu ho šlapkama prošlápnout ?
    Když točím magnetem,motor jde normálně, a šlapky se pomalu točí ve směru šlapání, ale když zaberu šlapkou tak se ani nehne :(
    Nemá s tím někdo zkušenost ?
    Díky Honza P.,

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    1.10.2017 od Milos1

    Šlapkama se roztáčí i s převodovkou, což jde blbě, zvláště zatuhlém oleji. Ještě pozor na jednu věc. Motor se točí "obráceně", tzn. točíš-li magnetem, tak proti směru hodinových ručiček. To je při pokusu jedno, ale až budeš nastavovat odtrh a předstih, tak by ses nikam nedopracoval.

    Doplněno:

    Zkusím dát motor do rámu a šlápnout. Ale asi to bude zázrak jestli to půjde, protože rukou s tím opravdu nepohnu. O tom obráceném točení motoru vím. JEŠTĚ SE ZEPTÁM: když chci nasadit lanko řazení, musím vyndat magneto ?

    Díky

    2.10.2017 od jpscz

    Doplnit odpověď

  • 0

    2.10.2017 od kokoška.

    Magneto ven nemusí je tam nalitek,jinak otačet motorem jde dost blbě i když je v rámu pokud jsou šlapky v mrtvém bodě jinak si můžeš pomoct dekompresorem

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.10.2017 od Icezz

    Ahoj - moje zkušenost je uplně stejná - s motorem venku se obecně blbě točí. Já vyndal motor před renovací a šlo s ním hodně špatně točit. Po tom co jsem ho komplet rozebral a zrenovoval, vč. nový klikky s výbrusem válce, tak už sem s ním ve svěráku neotočil vůbec . U tý Jawetty je blbý že rám tvoří ty dva spertlovaný plechy a vlastně musíš to tam vsadit celý i s kyvkou a kolem, mít tam stojánek aby to bylo trochu stabilní... Já si pomohl starou kostrou z jedný zničený 250 panelky. Navařil jsem tam různý úchyty a závěsy a pak motor šel natočit v pohodě a ladit a sledovat jestli to teče a pod.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist