globalmoto_kveten




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Plameňák01 (24) napsal 18.02.2023 v 08:49

Za mě jedna z nejlepších recenzi na přilby, pokud ji dělá prodejce, tak ten vychoválí i ten největší kšunt. Moc se těším na další díl.
Mě zajímají cestovní enduro přilby a doufám, že mezi vyklápěčka a bude i nějaká překlápěčka.

petridas (275) napsal 15.02.2023 v 19:39

Sestym rokem ( kazdy rok novou) pouzivam LS2 vzdy jen na okruh. Tzn ted 805 a predtim to byly 323 . A oba typy muzu rict ze nejlepsi vyhled ze vsech helem co jsem kdy na hlave mel. A ze uz jich par bylo. Co se tyka hluku na okruhu vnimam uplne neco jineho , prekvapeny jsem ovsem byl kdyz jsem sednul na skutra v teto helme , hluk jsem teda slysell. Ale tyto helmy jsou prioritne delane na zavody a tam hluk nemam cas vnimat.
Co se tyka pinlocku, pasuje mi jak na pruhledne plexi tak na zatmavene. ( V clanku si stezoval ze nepasuje )

firebladetom (136) napsal 15.02.2023 v 13:34+6

Vyzkoušel jsem všemožné značky, od Laseru, přes Shark, HJC, Caberg až jsem zakotvil u Arai. A nikdy už si jinou značku nekoupím. Arai je prostě Arai. Je jinde.

PallkoXR (24) napsal 15.02.2023 v 06:38+1

Čo sa clony týka platí 100 ľudí 100 chutí K závodnej prilbe ale clona nepatrí.
Krásne porovnanie, no nenazval by som to testom,teším sa na pokračovanie.
PS: existujú stmievacie plexi, ja osobne mám napríklad Klim Krios Pro. Zatmavý sa za max 5 sekúnd, a spriehľadní za cca 30 sekúnd. Prilba vyzerá ako z inej planéty ale môžem ju len odporúčať. Tichá, ľahká , pohodlná, výborne odvetraná , nikdy som do nej nepotreboval pinlock, pričom jazdím za každého počasia. Príprava na okuliare aj komunikátor. Veľký otvor pre výhľad.

Thulle (6) napsal 15.02.2023 v 00:27

Šel jsem si do yshopu vyzkoušet údajně topovou ARAI RX-7V EVO (s úmyslem jí zakoupit) a ergonomicky to byla jedna z nejhorších helem, co jsem měl kdy na hlavě. Absolutně vůbec mi nepadla (zkoušel jsem za asistence specialisty několik velikostí), spodní část helmy mi končila někde v půlce brady. Mám docela velkou hlavu a přišlo mi, že to bylo dělaný na nějakýho hodně prťavýho japonce. Mrzelo mě to, protože jsem o ní fakt měl zájem. Má s tím někdo podobnou zkušenost? Můj Shark Spartan Carbon proti tomu bylo ferrari. Docela škoda u helmy za 25 hadrů.

6 reakcí

z.a.j.o.c.h
z.a.j.o.c.h 15.02.2023 v 06:32

Přesně o tom to ve finále je - nejlepší přilba je ta, co sedí :) Je to škoda, ale konkurence v top class je dost


josefíno (70) napsal 14.02.2023 v 19:09+3

Bezva nápad s tímhle testem. Neodpustím si ale jednu poznámku. Integrální přilby používám desítky let, první "belku" (tak jsme jim kdysi říkali) jsem měl legendární Cassidu se slídou na cvočky :). Za tu dobu tyhle helmy prošly dlouhým vývojem, snaží se vyřešit pohodlí, větrání, hlučnost, což jak ukazuje i dnešní test se stále ne vždy daří a stále s tím bojují. Přesto se ale podařilo vymyslet jednu převratnou věc, která, podle mého názoru a mých zkušeností výrazně posunula pohodlí a hlavně bezpečnost o velký kus dopředu, a to je sluneční clona! Nebudu sáhodlouze vysvětlovat proč, určitě všichni znají to dilema, které sklo si vzít na vyjížďku, jestli čiré nebo tmavé, jaké bude počasí, budu do tmy doma, stejně jsem to nestih, tak mám jet s tmavým v noci a nebo s vyklopeným (obojí je špatně), skrz čirý budu mít zapadající slunce rovnou proti očím atd. A sluneční brýle v kombinaci s čirým sklem byl taky takový kompromis. Takže mě trochu "nadzvedla" ta suchá zmínka v článku, že sluneční clona snižuje bezpečnost. Tečka. Hotovo. Takže všichni, co si koupí helmu se sluneční clonou od teď riskují své životy, nebo aspoň zdraví. Vím asi jak je to myšleno, clona tam je "navíc", ale nevěřím, že by výrobci šli cestou zeslabení skořepiny nebo konstrukce. Ne takhle renomovaní výrobci. Když jsem naposledy vybíral helmu, všiml jsem si, že Arai je možná jediná z velkých firem, která sluneční clonu vůbec nenabízí a tak asi není náhoda, že i když z testovaných helem clonu nemá skoro žádná, poznámka o bezpečnosti je u Araiky. Jako by někdo citoval z propagačních materiálů. Ono by o nic nešlo, je to jen nevinný test, článek. Bohužel jsem četl, že se tím začal zabývat jakýsi byrokrat v Bruselu s jasným cílem sluneční clony jednoduše zakázat, prý jsou nebezpečné! Tak proto reaguju takhle podrážděně. Sorry, ale musel jsem :).

9 reakcí

z.a.j.o.c.h
z.a.j.o.c.h 15.02.2023 v 06:29

Je třeba to vnímat v širším kontextu, většina přileb byla okruhová, tam je clona nesmysl a u Arai se celá ta bezpečnost zmiňuje proto, že to je třída, kde 99% výrobců clonu má, viz X-Lite. A s tím zakazování v Bruselu bych byl opatrný, to je na internetu tisíc článků, co všechno mají zakázat, pravdu přitom vidělo jen nízké procento z nich ;)


Brukev (853) napsal 14.02.2023 v 18:35

Super, to tu chybělo … na jaře chystám výměnu přilby takže pro mě užitečné rady…

Jukin18 (1) napsal 14.02.2023 v 16:43

Plánoval jsem si koupit HJC RPHA 11, ale právě na sharp testech vyšla docela špatně.
Shoei GT Air taky nic moc. I když tam není test II. generace.

https://sharp.dft.gov.uk/helmets/hjc-rpha-11/
https://sharp.dft.gov.uk/helmets/shoei-gt-air/

A to se nejedná o nijak levné helmy. Často mnohem levnější mají lepší hodnocení.


Eddie83 (8) napsal 14.02.2023 v 16:12-9

Vyklápěčky ? Ty vole to je článek z roku 2000 ? Jako sorry, ale to snad ne ! Dnes už se snad budeme bavit o # PŘEKLÁPĚČKÁCH # Ne ? Tvl to ne tohle ... vyklápěčka haló je rok 2023 ! Ale je pravda že jsem ještě loni viděl exoty co s vyklopenou vyklápěčkou jeli . Bože proč proč

standicz (0) napsal 14.02.2023 v 15:35

HJC F70 ->Carbon<-. Nejlepší poměr cena/výkon/pohodlí na běžné ježdění v provozu. Praktičtější a levnější, než RPHA. Ps: Doporučuje i Ryan F9 ;)

Veldak (0) napsal 14.02.2023 v 15:00

Ahojte motorkáři, článek o helmách parádní...mám helmu HJC, vyklápěčku, větrání dobré, tzn3, na léto pochopitelně moc nestačí, ale malá aretace hledí to v pootevřené poloze sem tam vyřeší. Mám i vnitřní sklápěcí sluneční clonu.... Jinak hluk příjemný, žádné hvízdání, velmi dobře sedí, prostě velká spokojenost. Až na....
Problémem zůstává jízda proti vycházejícímu slunci a zapadajícímu slunci na jaře a podzim, kdy se dá v pohodě ještě jezdit, teploty dobré. I když použiji clonu, na kterou jsem nahoru přidělal ještě neprůhledný proužek, je to lepší, ale i tak vidím na možná 4-6m před motorku a to je na blití..po zvednutí hlavy proti slunku nevidím nic, nebo jen slunce... ......Před mnoha lety jsem měl standardní přilbu, otevřenou, uši schované, na oči motocyklistické brýle. Tam jsem tento problém se sluníčkem vyřešil přiděláním štítku na helmu nastálo, který řešil sluníčko na více než 100%, jak se někdy s oblibou píše. Ten štítek řešil i déšť - který kapky zadržoval a brýle byly normálně průhledné, bez kapek deště.
Mohl by mi prosím někdo poradit, jak přidělat na otevírající plexi helmy HJC nějaký (jaký?, kde ho opatřit?) kšiltík, který by stínil proti slunci a také mimořádně možná trošku omezil i déšť. Ale to není tak nutné, na chopperu mám přední plexi štít.... paráda i hlavně proti větru a promočení.
Moc Vám kamarádi děkuji za radu a všem přeji mnoho bezpečných km na cestách. Ahojte....
Pepa

K167 (1496) napsal 14.02.2023 v 13:16+1

Ha copa je tuto?



Tuto je Arai Tour-X4 a je to božská helma na cenduro. Mám ji též.
P.S.: V helmě musí být slyšet (motor, okolí). Úplně odhlučněná helma není dobře. Ale nesmí tam být ten "aerodynamický hluk". Měl jsem vyklápěčku Nolan N104, neříkám, že byla špatná, ale právě proto, že v ní bylo hůř slyšet a naopak byl aerodynamický hluk při vyšších rychlostech jsem zkoušel a pátral, až jsem se dopátral k "nevyklápěcí" "bezslunečněštítkové" Arai Tour-X4 a jsem spokojený.

4 reakce

Honzis
Honzis 14.02.2023 v 16:53

Cenduro/MX helmy taky budou


beran333 (15) napsal 14.02.2023 v 13:08

Prima článek.Pro mě je ale nejdůležitější hlučnost přilby/mám tinitus/ . A navíc ne ten od motoru ale od větru. Takové to pískání od 120km výš. Nemůžu sehnat žádnou která by byla dostatečně odhlučněna. Musím používat špunty a to je nepříjemné. Máte někdo tip.?

valsidalxam (37) napsal 14.02.2023 v 11:53

Dúfam že nebude len test vyklopiek, ale aj preklopiek..

JohnnyKap (14) napsal 14.02.2023 v 10:12

Ma tu niekto Scorpion EXO 1400 carbon air? Ako ste spokojni? Mam nizsiu triedu, sedi velkost skrupiny s touto?

Pumpido (382) napsal 14.02.2023 v 10:05

Kluci a AGV ne???
Já mám již třetí v řadě a nadmíru spokojený

Martin-pg (5) napsal 14.02.2023 v 09:13+1

Paráda, super článek, tohle se hodí. Nevím jestli je možnost někde půjčit si přilby více výrobců na "předváděcí" jízdu, aby si člověk ozkoušel aerodynamiku, hluk a jiné. (ale nepídil jsem se po téhle možnosti, protože mám již 2. přilbu HJC a také spokojenost)

Tabulku parametrů bych rozšířil ještě do systém zapínání DD x mikropřezka, příprava na pinlock ano / ne / je v ceně, nebo info o přípravě na head set pro mobil.





TOPlist