yamaha_demo_tour




Classic Motocross & Enduro

O tom, že veteráni nemusí nutně trávit důchod jenom na podstavcích v muzeu nebo cestováním po výstavách, se mohli přesvědčit diváci v Březhradu nedaleko Hradce Králové. Čtvrtý ročník závodů Classic Motocross & Enduro nabídl opět zajímavou podívanou do závodní historie.

V sedmi třídách startovalo 112 závodníků nejrůznějších věkových skupin, a všichni nechali na trati srdce. Ti dříve narození chtěli ukázat, že stejně jako jejich letité stroje pořád ještě nepatří do starého železa, a ti mladší zase dali vědět, že se s nimi musí do budoucna počítat. Rozhodně se tedy nezávodilo nějakým exhibičním vycházkovým tempem, ale spíš naopak. I se starší technikou se dá závodit na vysoké úrovni, zvlášť když má motorku někdo tak v ruce, jako jezdci, zúčastňující se v minulosti závodů MS, ME, MČR a mezinárodních šestidenních.
Přidružené výstavy se pak zúčastnilo dalších 35-40 strojků. K vidění bylo spoustu zajímavých motocyklů, od Jawy kompletní soutěžácká řada od Péráků, libeňáků, banánů , ... až po Bitrack, komplet motokrosová řada ČZ od dvoulaufa po ČZ 519, Esa , Tatrani, ale i spoustu zahraničních. Zastoupeny byly sbírky KTM clubu, RM club, sbírka 6 Maico, Swm, Puch, Honda, Kawa, Yam, Beta,Bultaco, zajímavé soutěžní MotoGuzi 250 4T z roku 1964, a určitě jsem i na nějaké zapomněl.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist