globalmoto_duben_nolan




Intermot: Yamaha představila nový scrambler SCR 900 a MT-09

Do modelové řady New Sport Haritage naskočil nový přírůstek v podobě modelu SCR 950. Charakterem je klasický vzhled motocyklu propojený s moderními jízdními vlastnostmi. Návrat do šedesátých let, éry Scramblerů, jsme se tedy dočkali i od Yamahy.

Kapitoly článku

Srdcem je véčkový dvouválec o objemu 942 ccm, který už na 3 000 otáčkách vypustí na zadní kolo 80 Nm. Maximální výkon je pak 52 koní v 5 500 ot/ min. Mrštnost, respektive zaměření na město a okolí prozrazuje pětistupňová převodovka a 19ti palcové přední kolo. Větší přehled o dění v těsném provozu zajístí vyšší sedlo 830 mm nad zemí a široká řidítka.

 

Palivová nádrž pojme 13,2 litrů paliva a mokrá váha je 252 kilogramů. Rozvor je taky úctyhodných 1525 mm, takže v přímce nebo chcete-li na dálnici, se tohle retro rozhodně neztratí. Do prodeje půjde model v únoru 2017 a to ve dvou barevných variantách Vivid Red a Yamaha Black.

Nová je pak MT-09 a MT-10 SP. U slabší MT-09 jde u vzhledu předevšim o dvojici předních LED čoček, která trošku připomínají Kawasaki Z 1000. Na druhé straně motocyklu se pak upravil podsedlový rám, který se i zkrátil. Sedlo je nejen designově nové, ale i o 5 mm vyšší. Spojka je nyní taky nová, a to zejména pro hladší podřazování. O řazení nahoru se totiž nově stará quick shift systém (QSS).

MT-10 je pak ve verzi SP vyšperkovaná o elektronické tlumení napojené na Ohlinsy. Podvozek dostal elektroniku SCU (Suspension Control Unit), stejnou jako R1. Ta analyzuje data přímo za jízdy a sama volí, jaké nastavení tlumičů bude nejlepší.

Nový je i kokpit, který je plně barevný a nám se tak ulevilo, protože ten původní se nám ihned od začátku moc nepozdával. Barevná varianta Silver Blue Carbon je pak inspirovaná vlajkovou lodí YZF-R1M. Nový Quick shift systém dostane i základní verze MT-10, stejně jako poladěné palivové mapy.

 

Yamaha YZF-R ?

Yamaha zveřejnila další video, které poodhaluje její nový supersportovní model. Jestli půjde o novou YZF-R6 nebo jiný model uvidíme později. Takže buďte připraveni na 13.10.2016

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist