yamaha_demo_tour




Eicma: Triumph představil Street Scrambler

Přestože Triumph představil slušnou porci novinek už před měsícem v Kolíně nad Rýnem, zbylo Britům ještě jedno eso v rukávě i na milánskou výstavu. Dnes dopoledne tak byl odhalen nový Scrambler, odvozený od vodou chlazené devítistovky Street Twin.

Kapitoly článku

Street Scrambler je tak po už odhalených modelech Street Cup, T100 a T100 Black dalším Triumphem, jehož základem je Street Twin, tedy modernizovaná verze klasického Bonnevilla.  Street Scrambler přitom nejvíc vychází právě z café-raceru Street Cup – stejně jako on se od základního Street Twinu liší delšími zadními tlumiči a širšími řídítky.

Jako správný scrambler se nový Triumph nebojí ani lehkého terénu, proto jsou drátěná kola v rozměrech 19“ přední a 17“ zadní obuta do pneu Metzeler Tourance. Chybět samozřejmě nemůže ani typicky zvednutá dvojice výfuků, kopírující linii zvýšeného sedla (790 mm vysoké). Zadní část sedla je odnímatelná, lze jej nahradit malým nosičem, a tak místo spolujezdce pobere Scrambler na dobrodružné výpravy třeba malé zavazadlo. Suchá hmotnost je 198 kg.

Vše ostatní už delší dobu známe: dvouválcová devítistovka ze Street Twinu má výkon 55 koní (dostupná je i verze 35 kW pro ŘP sk. A2). Úlitbou přetechnizované doby je ABS a kontrola trakce, obojí vypínatelné. Ze základního modelu zde nechybí ani antihoppingová spojka. Zadní světlo vypadá klasicky, je však osazeno LED diodami. Moderním prvkem na klasicky vyhlížejícím stroji je rovněž konektor USB.

Dle zástupců Triumphu se může Street Scrambler již nyní pyšnit širokou škálou doplňků a příslušenství. Customizaci dle vlastní fantazie tak lze provést prostřednictvím přibližně 150 originálních dílů.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Již dříve byl představen nový Triumph Bobber. Strohý a masivní stroj, jehož 1200 ccm dvouválcový motor a elektronická výbava (vypínatelná kontrola trakce a dva jízdní režimy) nacházejí základ v modelu Bonneville T120, rovněž nabízí širokou možnost individuálních úprav skrze množství originálních doplňků a příslušenství.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist