yamaha_demo_tour




Eicma: Triumph představil nový Tiger Explorer 1200

Britský Triumph svou největší novinku v podobě nové modelové řady Bonneville již představil a nezbývá proto, než zveřejnit další novinku pro příští sezónu. Tentokrát se jedná o největší cestovní enduro značky - Tiger Explorer 1200.

Kapitoly článku

Triumph podobně jako u menšího modelu Tiger 800, připravil cestovní novinku hned v šesti různých verzích. Více silniční pojetí je zastoupeno variantami XR, XRx a XRt, varianty XC, XCx a XCa jsou potom více do terénu. Jednotlivé verze se potom liší odchylkami ve výbavě. Podle modelu můžete dostat například pokročilejší palubní počítač, nízké sedlo, elektricky nastavitelný větrný štítek nebo padací rámy. K dispozici jsou také dvě verze kol – vyplétaná a hliníková.

Základní modely XR a XC mají sice plně nastavitelné, ale pasivní podvozky, dodané firmou WP. Zbývající čtyři verze se potom pyšní semi-aktivním odpružením, vypínatelným ABS a kontrolou trakce, reagující na náklon. Příjemnou vychytávkou je i asistent rozjezdu do kopce, který zabrzdí motorku proti sjíždění dozadu a hodí se hlavně v terénu.

Co však mají všechny motocykly společné, to je tříválcové srdce. Motor má objem 1215 ccm, a ačkoliv bude jeho plná specifikace teprve odhalena, prý se můžeme těšit na vyšší výkon než u stávajících modelů a také na točivý moment, rozprostřený do všech otáček. Na zadní kolo, které je uchyceno na letmé kyvné vidlici, se přenáší síla motoru bezúdržbovým kardanem.

Řada Bonneville

Kompletní článek naleznete zde.

Triumph Speed Triple

Více informací o novém modelu jsme zveřejnili zde.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist