husqvarna_svartpilen_801_2




Výrobce příslušenství Touratech se ocitl v insolvenci

Jeden z nejznámějších a největších výrobců cestovního motopříslušenství se potácí v problémech. Společnost Touratech, která ve městě Niedereschach na jihu Německa zaměstnává kolem 400 lidí, se totiž ocitla v insolvenci a není schopná splácet svoje závazky.

O celé nastalé situaci informoval před pár dny v tiskové zprávě Ingo Schorlemmer z právní kanceláře Schultze und Braun. Dočasným insolvenčním správcem se stal Dirk Pehl a aktuálně probíhá zkoumání ekonomické situace, které by mohlo snad brzy vyústit k organizačním změnám a následnému ekonomickému „uzdravení“.

Zatím se nicméně v rámci Touratechu nic nemění a všechny běžné operace výroby a prodejů zůstávají i nadále funkční. Zaměstnanci, kteří byli o insolvenci informováni jak insolvenčním správcem, tak i vedením, dostávají i nadále zaplaceno.

Že se v tuto chvíli na fungování společnosti nic nemění, potvrdil i Nick Plumb, ředitel zastoupení Touratechu pro Velkou Británii. Všichni dealeři a partneři byli obeznámeni s tím, že obchody a spolupráce zůstávají zatím činné a uvidí se, co přinesou další informace z Německa.

Poněkud smutný je každopádně důvod, proč se Touratech do insolvence vlastně dostal. Může za to zdržení nového logistického centra, které Touratech zavedlo kvůli zvýšené poptávce po výrobcích. Uvedení centra do provozu však trvalo déle, než si vedení značky myslelo, což vedlo k problémům s logistikou a výrobou. Některé produkty se tak staly nedostupné, což nakonec přerostlo až ve finanční problémy.

Je tedy tak trochu ironie, že právě „dobré obchody“ nepřímo způsobily insolvenci značky. Velmi pěkně se zde potvrzuje staré pravidlo, že „čas jsou peníze“.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Petr7474 přispěl 2 Kč
bukic přispěl 2 Kč
xavier přispěl 2 Kč
Kawajírák přispěl 2 Kč
technick přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):



TOPlist