husqvarna_svartpilen_801_2




Suzuki zřejmě vzkřísí názvy Katana a Gamma

Chvíli po tom co se objevily zprávy, podle kterých by měl jít přeplňovaný koncept Recursion do výroby, hovoří se o nových modelech v souvislosti se Suzuki ještě jednou. Tentokrát se však bude jednat spíše o něco staronového. Japonská značka se totiž evidentně chystá přivézt zpátky modely Katana a Gamma.

Ač si možná konkrétní modely nemusí každý přesně vybavit, všichni o nich alespoň slyšeli. Katana byla sportovní motorka z osmdesátých let. Toto jméno potom v Evropě upadlo, když se na přelomu tisíciletí pod stejným názvem prodávaly maloobjemové skútry. Gamma oproti tomu spadá do kategorie legend. RG500 "Gamma" se vyráběla jen krátce mezi lety 1985 a 1987, ale jednalo se o dvoutaktní čtyřválec, jehož výkon byl na tu dobu velmi slušných 94 koní. Hmotnost navíc činila jen 154 kilogramů.
Nyní si Suzuki obě značky a loga nově zaregistrovala. Katanu jak v Evropě, tak i v USA, Gammu potom jenom v Evropě. Protože americká legislativa prodeje dvoutaktních motorek takřka vylučuje, můžeme se domnívat, že se Suzuki bude držet tradice a příští Gamma bude opravdu stále dvoutaktní.
Registrace obou názvů fakticky proběhla už dříve v roce 2010, ovšem možnost zveřejnit tuto zprávu přišla až nyní. S čím japonská značka přijde a za jak dlouho to bude, to se můžeme pouze domnívat, první klepy ovšem naznačují, že by se Katana mohla představit jako lehký sportovní model s menším motorem a přeplňováním.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist