husqvarna_svartpilen_801_2




Royal Enfield Continental GT - café racer z Indie

Na právě probíhající výstavě Auto Expo 2012 v Dillí samozřejmě nesmí chybět stánek tradičního indického výrobce motocyklů. Značka Royal Enfield na domácí půdě představila nádherný koncept café raceru Continental GT.

Zatím se sice jedná pouze o koncept nového modelu, ale podle informací z indického webu Team-BHP bude konečná podoba café raceru hodně blízko vystavenému exponátu. Na žádné velké změny už ani nezbývá moc času, pokud chce továrna stihnout plánované zahájení výroby v polovině letošního roku.
Royal Enfield rozhodně nepatří mezi výrobce, kteří by stavěli na moderních technologiích, a o to lehčí práci měli její konstruktéři při hledání dobových retro komponentů. Výsledný Café Racer díky tomu vypadá opravdu přesvědčivě a na celé motorce nenajdete detail, který by prozrazoval že Continental GT byl vyroben v 21. století. Clip-on řídítka se zrcátky zasazenými do konců trubek, kované páčky, klasické budíky, ráfky s drátěným výpletem - všechno dohromady tvoří úžasnou kompozici.
Technické parametry zatím zveřejněny nebyly, a tak zatím víme pouze to, že cena bude o něco vyšší než u modelu RE Classic 500, který na našem trhu momentálně stojí 159 900 korun.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):



TOPlist