globalmoto_duben_nolan




Oficiálně: 2012 MV Agusta F4 RR Corsacorta

Po prvním videu, kde nás MV Agusta namlsala na novou F4 RR Corsacorta, jsou venku i oficiální fotografie a kompletní technická data.

Trochu jsme čekali, že MV Agusta bude s představováním nové vlajkové lodi, supersportovní krasavice F4 RR Corsacorta, dělat nějaké drahoty, ale je dobře, že jsme se mýlili. Po prvním videu, které jsme publikovali v dřívějším článku, jsme se dočkali i kompletní sady oficiálních fotografií a technických informací.
Po pár spekulacích, zda nová F4 RR výkonem překoná magickou hranici 200 koní, kdy některé weby deklarovaly výkon 198 koní a jiné 201 koní, máme jasno: oficiální technická data hovoří o čtyřtaktním, kapalinou chlazeném, řadovém čtyřválci o objemu 998 ccm. Se čtyřmi ventily na válec, rozvodem DOHC a kompresním poměrem 13,4:1 disponuje agregát výkonem 147,7 kW při 13 400 ot/min. (na klice), což odpovídá 200,8 koním. Takže ano, výkonová hranice 200 koní byla překonána. Maximální točivý moment 114 Nm nastupuje 9 200 ot./min a mašina se dá točit až do 13 700 otáček, než zasáhne omezovač. Suchá hmotnost motocyklu je 192 kg.

Na novém motoru Corsacorta bylo provedeno hodně práce, ale změnilo se i sání a kompletní úpravou prošly i svody a nový výfukový systém s rozdělením trubek 4-2-1-4. Šestistupňová převodovka také prošla modernizací, stejně jako podvozek: o plně nastavitelné odpružení se stará firma Öhlins, vpředu s obrácenou vidlicí s průměrem trubek 43 mm, vzadu je klasická jednoramenná kyvka s centrální tlumící jednotkou. Öhlins také dodal tlumič řízení.
Krotit tuhle krasavici bude možné pomocí dvojice disků na předním kole s radiálním čtyřpístkovými třmeny Brembo, vzadu je jeden menší kotouč. Nová jsou i odlehčená kovaná kola s pneumatikami 120/70 ZR17 vpředu a 190/55 ZR17 vzadu. Pro větší komfort je tu i možnost nastavení stupaček.
Už byla stanovena i prodejní cena a od výhradního dovozce MV Agusty do ČR, firmy MotoArte, víme, že F4 RR Corsacorta bude stát 580 000 Kč.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):
Motokatalog.cz



TOPlist