husqvarna_svartpilen_801_2




MV Agusta F4Z – neotřelý kousek od karosárny Zagato

Po prvních upoutávkách na novou motorku, pro kterou MV Agusta spojila síly s karosárnou Zagato, přichází konečně i obrázky celého výtvoru. Zároveň už máme i název F4Z, který jasně dokazuje předchozí domněnku, že nový koncept vychází ze sériové F4.

Podle dvojice nových a vše odhalujících renderů, zůstal základ motorky prakticky nezměněn. Je tu čtyřválcový litr, převrácená přední vidlice a zadní letmá kyvka. Vše potom drží pohromadě příhradový rám.
Jenže jakkoliv je základ standardní, změnil se celý stroj naprosto k nepoznání. O veškerou karosářskou práci se postarala milánská firma Zagato, která stojí za jedněmi z nejuznávanějších zakázkových karoserií světa. Její výtvor potom přímo odkazuje na starší koncept MV Agusta 750S ED-1, který se představil v osmdesátých letech. Oba stroje spojuje snaha o to, aby kapotáž vypadala maximálně jednolitě.

Mnoho z vás sice namítne, že F4Z vypadá dost divně, či snad i ošklivě, ale faktem je, že se Zagato ani nesnažilo o to, aby byla motorka prvoplánově krásná. Italská karosárna chtěla stroj, který bude šokovat, bude svým vzhledem unikátní a zároveň nadčasový. A to se bezesporu podařilo.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Další detaily, fotografie a třeba i nějaké jízdní video, uvidíme již za pár dní 4. září. Právě tehdy je naplánováno oficiální představení.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist