globalmoto_duben_nolan




MV Agusta Dragster Blackout jako potemnělý techno-café racer

Italská MV Agusta si plácla s výrobcem doplňků Valter Moto Components a výsledkem je zajímavé provedení modelu Dragster 800, nazvané trefně Blackout. Spolu s dalším konceptem Dragster Ballistic Trident je Blackout momentálně vidět na Motor Bike Expo ve Veroně.

V rámci Blackout kůry dostal Dragster 800 třeba nová řídítka, která celkově snížila pozici jezdce. Kola obouvají závodní pneumatiky Pirelli a o zastavení se starají nové, "okousané" kotouče. Výfuk SC Project zajišťuje, aby motor správně dýchal a samozřejmě i adekvátně řval. Je to mimochodem ten samý výfuk, jaký má Leon Camier na svojí závodní F4.

Některé prvky Dragsteru jsou potom vysloveně neotřelé. Kdyby třeba náhodou nestačila nová lampa s LED diodami vpředu, jsou tu ještě přídavné světlomety na každé straně předního kola. Netradiční je i startovací tlačítko, umístěné zprava pod nádrží.
Dost možná nejzajímavější je ovšem fakt, že Dragster 800 Blackout zcela přišel o konvenční zrcátka. Ta jsou nahrazena kamerou vzadu a její obraz se zobrazuje v HD rozlišení na displeji s 11 cm úhlopříčkou, umístěném pod budíky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Celá motorka je oděna do černého zbarvení s rudými doplňky, které navrhl tým z Tecnoart Sersan.
Otázka zní, co bude s Dragsterem Blackout dál. Sám CEO MV Agusty Giovanni Castiglioni prohlásil, že je překvapen, jaký úspěch sklidila motorka mezi lidmi a je tedy možné, že se dočkáme speciální, limitované edice, nesoucí prvky z Blackoutu.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist