husqvarna_svartpilen_801_2




Moto Guzzi V7 Stone Ten je prďácká „desítka“ na oslavu komunity

Ne všichni motorkáři mají slabost ke sdružování v komunitách, ale k některým značkám tyto „projevy pospolitosti“ zkrátka patří víc než k jiným. Moto Guzzi si to moc dobře uvědomuje a proto už v roce 2014 vznikl pod oficiální záštitou The Clan. Komunita fanoušků a majitelů Moto Guzzi, která pro Guzzisty nabízí „něco navíc“. Deset let existence The Clan oslavuje nyní značka novou edicí modelu V7.

Italský retro roadster Moto Guzzi V7 je jedním z motocyklů, na který je vlastně celkem snadné dělat limitované edice. Stačí přidat pár zajímavých designových obměn na už tak stylový základ a srdce nejednoho fanouška zaplesá radostí. Velké technické změny a složitosti netřeba vymýšlet.

Přesně tohoto přístupu se drží i limitovaná edice V7 Stone Ten. Základ motorky zůstal beze změn a největším tahákem je v tomto případě lakování nádrže. Pastelovou bílou na bocích rozbíjí červené logo s orlem a červené linky. Celý vršek nádrže je pak oděný do černé – zčásti do jednolitého pruhu, zčásti do šachovnice.

Nádrž opticky hezky vystupuje oproti černým válcům a ventilovým víkům, ale i oproti černým podsedlovým krytům. Jen tu a tam se najdou nějaké červené detaily – specificky nápisy V7 pod sedlem, pružiny zadních tlumičů, prošívání sedla a nápisy na kolech.

Příslušnost ke speciální edici pak hrdě hlásí plaketa na držácích řídítek, připomínající deset let komunity hrdých majitelů. Nebo se dá přečíst i jako „Deset hrdých majitelů“ což otevírá spoustu možností pro pošťuchování všech těch padesáti tisíc Guzzistů, co jsou členy The Clan.

Na druhou stranu dostala motorka i dvě „neoptické“ změny. Tou menší jsou zrcátka na koncích řídítek, tou větší potom dvojice laděných výfuků Arrow, z katalogu příslušenství. Díky koncovkám si motorka navíc výkonově polepšila. Dvouválec Twin 850, který V7 před časem získala od cestovního endura V85, místo původních 65 koní a 73 Nm nabízí 67 koní a 75 Nm.

Výkonový skok o dva koně ale asi nebude důvodem, proč si půjdou fanoušci značky pro novou speciální edici. Tím zůstanou pěkné barvy a holý fakt, že jde o oslavu deseti let oficiální komunity okolo Moto Guzzi. Otázkou zůstává cena a dostupnost. Nikde nepadlo, že by se mělo jednat o vyloženě limitovanou edici, omezenou na počet kusů, a nepředpokládáme ani, že by V7 Stone Ten vyšla na víc peněz než V7 Special Edition, která je v tuto chvíli v nabídce za 245 900 korun.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist