husqvarna_svartpilen_801_2




LS2 představuje dvě nové přilby, tři evoluční verze oblíbených modelů a nové oblečení

Španělská značka LS2 nás pro příští rok tradičně nešetří a nabízí hromadu novinek - jednu zbrusu novou integrálku, jednu otevřenou novinku pro milovníky retra, výrazně vylepšená je pak vyklápěčka Valiant, enduro přilba s plexisklem Pioneer a také krosová Fast. Loni Španělé překvapili kolekcí oblečení, kam pro příští rok přidají pár nových kousků a vše završí zbrusu novou kolekcí rukavic.

Kapitoly článku

Rovnou bouři v kategorii integrálek slibuje přilba FF800 Storm. Podle výrobce jde o cenově dostupnou přilbu, která nabídne vlastnosti dvakrát až třikrát dražších konkurentů. Zcela nová skořepina je tvořená ze směsi polykarbonátu a dalších příměsí, kterou LS2 nazývá KPA, a bude v nabídce ve dvou velikostech. Samotná přilba pak nabídne rozpětí velikostí od XS až po XXL. V horní části přilby najdete velký otvor pro nasávání vzduchu, v zadní části pak jeden velký a dva menší po stranách pro odtah toho teplého. Plexisklo je snadno vyměnitelné s přípravou pro pinlock a za ním najdete ještě vysouvací sluneční clonu. Zapínání přilby je řešené mikropřezkou, interiér je vyjímatelná, přilba váží 1350 gramů a v nabídce bude v matné černé a dvou barevných provedeních.

Druhá novinka OF601 Bob C zaujme jezdce chopperů, cruiserů, bobberů, cafe racerů nebo scramblerů, protože jde o typickou otevřenou kokosku, navíc v atraktivním karbonovém provedení. Díky materiálu skořepiny se dostal výrobce na váhu pouhých 850 gramů i s vnitřní sluneční clonou. Pro udržení nízké hmotnosti se přilba bude nabízet ve čtyřech rozměrech skořepiny pro celkem 8 velikostí. Komfortní a prodyšný interiér je kompletně vyjímatelný s perforovanou kůží na obvodu. Přilba také disponuje magnetickou sponou pro pásek od brýlí nebo kšiltem, který je součástí balení. Zapínání přilby je řešené pomocí dvojitých D kroužků s magnetickým upínáním zbytku pásku.

A vzhůru na vylepšení! Zásadní změnu prodělala vyklápěčka s bradovou částí otočnou o 180 stupňů. Inženýři LS2 pro FF900 Vailant II vypracovali vyklápěcí mechanizmus, díky kterému mohli udělat přilbu celkově menší a lehčí. Dokonce si věří natolik, že o své přilbě tvrdí, že je nejlehčí a nejmenší přilba tohoto druhu na trhu. To už budou muset posoudit zákazníci, každopádně dvojková verze přichází s novou skořepinou s úplně jinak řešenou ventilací a bradovou částí. Přilba se nabízí ve dvou velikostech skořepiny, sedmi velikostech celkem a ve 14 barevných provedeních. U špičkové vyklápěčky značky najdete samozřejmě vnitřní sluneční clonu, vnější plexi připravené pro Pinlock fólii nebo komfortní interiér. To je klasika, v případě interiéru můžeme mluvit o jiném materiálu, kompletně nově řešená je pak ventilace, a to nejen vnějšími otvory, ale i samotnými kanálky uvnitř EPS výstelky.

     

Drobné úpravy pak zaznamenaly přilby Pioneer a Fast, které jsou vlastně přímé příbuzné. Pioneer je orientovaný víc na enduro, když nabízí velké plexi, Fast je čistě pro motokrosové použití s brýlemi. Obě přilby dostaly přepracovanou bradovou část s jinou ventilací, ale hlavně pohodlnější interiér s příjemnějším materiálem. U motokrosového provedení je navíc v atraktivním maskáčovém designu, a když už jsme u těch barevných kombinací, tak ty jsou tu celkově také nové. Pioneer bude k dispozici v osmi barevných provedeních, Fast ve dvou.

        

LS2 obohacuje také svou kolekci oblečení, kterou u nás sice zatím neseženete, ale pár zajímavých kousků stojí za zmínku. Jednou z novinek je sympatická civilní bunda Rambla na skútry, se kterou člověk nadělá spoustu parády i v civilu. Potěší u ní vodní sloupec 5000 milimetrů, vyjímatelná teplá vložka a přítomné jsou samozřejmě i chrániče. Druhá bunda Bullet je spíš pro milovníky klasických časů, když kombinuje bavlnu a kůži s retro střihem. I tady je vodní sloupec 5000 milimetrů a nechybí ani potřebné chrániče. Hodně zajímavý je také třívrstvý cestovní komplet Nevada, a to zejména díky vzhledu, který kombinuje s klasickými vlastnostmi a vychytávkami cestovního textilu. Hlavní novinkou pro příští rok je ale katalog rukavic, ve kterém zákazníci najdou homologované pokrývky rukou v provedeních od kožených sportovních rukavic přes stylovou klasiku až po nepromokavé, zimní nebo naopak letní síťované.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Milan1963 přispěl 6 Kč
DirtyHerry přispěl 6 Kč
Freddy_X přispěl 6 Kč
FGB přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist