globalmoto_duben_nolan




Lotus C-01 už je realitou

Jestli netrpělivě čekáte, až konečně bude k mání slibovaný model Lotus C-01, pak jste se právě dočkali. Prototyp se v září dostal do malosériové produkce a v těchto dnech už první hotové motorky míří k prvním zákazníkům.

Finální podoba je téměř k nerozeznání od konceptu, který byl oficiálně představen letos v únoru. Odvážný design má na svědomí Daniel Simon, bývalý návrhář Bugatti, a podle jeho slov mu  nešlo o žádné extravagandní umění, ale výhradně o jízdní ergonomii. Protože součástí ceny motocyklu (která se neoficiálně pohybuje v přepočtu mezi 2-3 miliony korun) je i možnost volby barevného provedení, je designér připraven konzultovat toto téma s jednotlivými zákazníky.
Pokud jde o techniku, pohonou jednotkou je skutečně dvouválec z KTM RC8R, který firma Lotus Motorcycles použila pro svůj projekt v originální podobě, včetně elektroniky. Rám z chrommolybdenových trubek a hliníkovou kyvku vyrábí divize Kalex - dceřiná firma společnosti Holzer Group. Odpružení se pak skládá z převrácené přední vidlice Sachs a dvou zadních tlumičů Öhlins. Brzdy Brembo mají radiálně uchycené třmeny, devatenáctipalcové ráfky značky BST jsou vyrobeny z karbonu. 
Protože se nejedná o žádnou tuctovku, zákazník si může vybrat i číslo rámu. Výrobní číslo prvního kus je například 99, přestože firma Lotus Motorcycles plánuje vyrobit pouhých sto kusů. Jakmile budou všechny hotové, tým začne pracovat na projektu C-02.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist