globalmoto_unor




Superbike Lotus C-01 oficiálně odhalen

První obrázky a specifikace dlouho očekávaného speciálu byly dnes odpoledne konečně uvolněny. Výrobce potvrdil, že upravený dvouválec z KTM RC8R bude disponovat výkonem 200 koní. Hmotnost motorky se pak díky titan-karbonovému rámu dostává na 181 kilo.

Přestože motorka nese označení Lotus, moc úzké spojení s legendárním britským výrobcem aut tady nehledejte. Prototyp C-01 vyrobil německý automobilový závodní tým Kodewa ve spolupráci s tuningovou firmou Holzer Group. Sportovní vozy Lotus tak připomíná jenom barevná grafika. 
Tisková zpráva k prototypu říká: "Po dvou letech pečlivého plánování a intenzivního vývoje tým Kodewa s radostí představuje první prototyp motocyklu, který se pyšní legendární značkou Lotus, a je už homologován pro použití na silnici. Tým Kodewa získal licenci k výrobě motocyklu od společnosti  Group Lotus plc, světoznámého výrobce sportovních aut. Model C-01 je spojením výkonného motoru a osobitého designu, který navrhl designový guru Daniel Simon. Při výrobě byly použity ty nejkvalitnější materiály: karbon, titan a letecká ocel.  Motocykl Lotus C-01 bude k dodání v několika barevných variantách, které odkazují na sportovní historii značky Lotus. V nabídce bude i široká škála doplňkového příslušenství, a konečná podoba motocyklu tak záleží jenom na fantazii zákazníka."
Vyrobena bude jenom omezená série 100 kusů, takže fanoušci značky Lotus a sběratelé si musí pospíšit. 
Güther Holzer, šéf firmy Holzer Group k tomu dodává:  "Byl jsem jedním z prvních lidí, kteří měli možnost se svézt na prototypu, a musím říci, že jsem byl ohromen. Společnými silami se nám povedlo najít dokonalou rovnováhu mezi hrubou agresivní silou a neuvěřitelně lehkou ovladatelností. Jsem moc šťastný.”
První sériové kusy modelu Lotus C-01 půjdou do prodeje za několik měsíců, cena zatím není známá.

*

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist