globalmoto_duben_nolan




Eicma: Kymco inovovalo oblíbené stopětadvacítkové skútry

Kymco se na veletrhu chlubí zbrusu novou platformou motorů, kterou spolu sdílí modely Like a People. Oba modely dostaly kromě motoru také vylepšení v oblasti rámu, novou technologickou výbavu a pochopitelně i inovovaný retro-vzhled.

Kapitoly článku

Zmiňovaný nový motor bude nabídnut v objemech 50, 125 a 150 ccm a jedná se o čtyřtaktní čtyřventil (v případě nejmenší kubatury jen dvouventil), který si i navzdory normě Euro 4 zachoval bezúdržbové chlazení vzduchem. Kompletním redesignem prošla hlava motoru, nyní s nižším vnitřním třením díky použitým zdvihátkům. Nový design vačky a rozvodů slibuje nižší mechanickou hlučnost motoru a použití zkosených převodů znamená nižší hlučnost celého pohonného ústrojí. Výkon nového motoru činí od 3.5 koně pro padesátku, přes 11.5 koně přes stopětadvacítku, až po necelých 14 koní pro nejsilnější stopadesátku.

Menší model Kymco Like, nabízený ve všech kubaturách, prošel lehkými úpravami vzhledu, zahrnujícími přechod na plně LED osvětlení, ale hlavně citelným přepracováním rámu. Přední část ocelového trubkového rámu je nyní zdvojená kvůli stabilitě a palivová nádrž se nachází pod podlážkou kvůli nízkému těžišti a centralizaci hmoty. Dále si Like polepšil o LCD displej budíků, nabíjecí port v přihrádce nebo o povinné ABS. Do prostoru pod sedlem se vejde přilba a ještě zbyde místo na drobnosti.

Větší model People na větších kolech je nabízen pouze v kubaturách 125 ccm a 150 ccm. Jeho rám byl vyztužen a zároveň bylo upraveno uložení motoru pro stabilitu ve vyšších rychlostech. Modelu People nechybí už v základu velký kufr, velké plexi proti větru a také kryty rukou. I zde se samozřejmě objevuje LED osvětlení, LCD přístrojový štít, nabíjecí port, prostor pro přilbu nebo ABS.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist