husqvarna_svartpilen_801_2




Potvrzeno: KTM RC390 už na podzim

Že rakouská fabrika plánuje obléknout třistadevadesátku Duka do supersportovních kapot není žádné tajemství. Vývoj modelu potvrdilo vedení firmy už před rokem, ale bez konkrétního termínu. Až na základě prohlášení Stephana Pierera z minulého týdne je jisté, že nový model bude představen už letos v Miláně.

Šéf KTM uvedl v rozhovoru pro server Cycle News, že nová celokapotovaná motorka se bude stejně jako malý Duke vyrábět ve třech provedeních: 125, 200, and 390 ccm. Jak už dříve vyplynulo z informací, které prosákly na povrch z dealerského setkání, modely s označením RC  budou podobné závodním káteemkám ze seriálu Moto3 - speciálům RC250GP, kterou vidíte na fotkách. Vzhled civilní motorky navrhl dvorní designér KTM mistr Kiska a výrobu si vezmou na starost v indické továrně koncernu Bajaj, který vlastní necelou polovinu akcií KTM.
Supersportovní malorážky RC125, RC200 a RC390, postavené na základě řady Duke, představují ale jenom část dlouhodobé strategie rakouské značky, která se postupně chce orientovat na malé kubatury ještě víc. Dá se tedy předpokládat, že se od KTM zanedlouho po malých supersportech dočkáme také modelů ve stylu mezi supermotem a endurem s přívlastky 125, 250 a 390. Pokud KTM dodrží plánovaný půlroční interval, nebude to trvat ani do dalšího podzimu a motorky budou představeny někdy v průběhu sezóny 2014.
Značka KTM slaví s malými kubaturami úspěchy na rychle se rozvíjejících trzích v Asii (kde zaznamenala 500% meziroční nárůst prodejů) a Jižní Americe. Pro zákazníky v těchto destinacích Rakušané vyvíjí ještě další motory s objemem mezi 200 a 390 ccm. Není ale moc pravděpodobné, že by se dostaly i k nám do Evropy.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist