yamaha_demo_tour




KTM Supermoto 125-390 ?

Krátce poté, co KTM představila sérii okapotovaných malých Duků se společným označením RC, začala finalizovat práce na další verzi tří jednoválcových malorážek. Tentokrát se jedná o slíbené provedení Supermoto, a jak už bývá zvykem, prototyp během testování neunikl pozornosti pohotového fotografa.

Na nepříliš kvalitním obrázku pravděpodobně vidíme, jak jedna z novinek pro rok 2015 čeká na svého testmana před obchodem u benzínové pumpy. Rakouská fabrika se ani nijak zvlášť netají se svým záměrem využít rostoucí popularity maloobjemových strojů, a v minulosti už na toto téma lecos naznačila. Jednoválcové motory 125, 200 a 390 ccm,  původně vyvinuté pro řadu Duke, a letos použité v supersportovních modelech RC, teď zamíří i do kategorie Supermotard.
I přes vyšší a hubenější stavbu motorky zůstane základ pořád stejný: jednoválec v příhradovém rámu, hliníková kyvka s odkrytým žebrováním, odkrytý zadní centrál WP, obrácená přední vidlice (obojí zřejmě s vyššími zdvihy) a sedmnáctipalcová kola. Změnou je zdvižená výfuková koncovka místo malého tlumiče pod motorem, jejímž důvodem může být světlá výška, a samozřejmě jiné sedlo, řídítka, nádrž a plasty. Parametry motorů se pravděpodobně měnit nebudou, a zůstanou na maximálních hodnotách 15 (125 ccm), 25 (200 ccm) a 43 koní u nejsilnějšího motoru 390 ccm.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist