husqvarna_svartpilen_801_2




KTM připravila vymazlenou 450 SX-F Factory Edition

Oranžové motokrosové speciály se pro sezónu 2020 v podstatě nedočkaly žádných výraznějších změn, o to víc máme jejich speciálních verzí. Na podzim to byly limitované čtyřtakty v objemech 250 a 450 vyšňořené do barev Jorge Prada a Antonia Cairoliho, teď je to velká čtyřistapadesátka v téměř tovární specifikaci. A u ní to není jenom o barvičkách.

Kapitoly článku

Cooper Webb, 24letá americká superkrosová hvězda, začne 4. ledna svou pouť za obhajobou loňského titulu v nejprestižnějším seriálu této disciplíny. Zatímco se bude bít s konkurencí, nejen jeho fanoušci si budou moci dopřát velmi podobný stroj jeho továrního speciálu. Opticky bude krom pár sponzorských nálepek téměř k nepoznání a je to podobné, jako v případě replik ze světového motokrosu. Oranžový rám, nezbytné polepy s napruženým býkem a několik dalších doplňků v barvě pomeranče, to už jsme viděli na podzim. Mezi oranžové speciální díly patří tovární brýle, zadní rozeta a tuhle výraznou barvu najdete i na jinak modrém sedle Selle Dalla Valle. Stejně jako u replik Prada a Cairoliho i tady najdete kompozitový kryt motoru a přední brzdy, pod kterým se skrývá plovoucí kotouč.

Factory Edition jde s výbavou ale ještě o chlup dál. Na první pohled určitě trkne koncovka s logem Akrapovič, která podle tiskové zprávy nabídne oproti té sériové několik vylepšení. Co si pod tím představit, jestli jenom jiný zvuk, nebo i nějaký výkonový nárůst nebo změnu průběhu, to už bohužel nezmiňují. Ceněným vylepšením nejen na superkrosové dráze by mohla být jiná kola. Černé ráfky nesou jméno D.I.D. DirtStar a doplňují je černé dráty, oranžové hliníkové niple a frézované náboje ve stejné barvě. Přední vidlice WP AER 48 je pak vybavena po vzoru továrních strojů mechanickým pomocníkem startu, který pomůže zafixovat vidlici v požadované pozici, přenést těžiště a zlepšit tak start. To je změna na první pohled méně viditelná, což se nedá říct o frézovaném krytu spojky Hinson. Její vnitřnosti zůstávají stejné, nicméně jedna výrazná změna se uvnitř odehrála. Zatímco klasická čtyřipade si vystačí se čtyřmi rychlostmi, Factory Edition jich nabídne ve skříni pět. Novinka by se měla u dealerů objevit během ledna 2020 s cenovkou 302 499 korun.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist