yamaha_demo_tour




KTM 1290 Super Duke GT: Upgrade nastavení tlumičů pro starší modely

Máte doma první generaci toho pseudocestovního psychopata od KTM, Super Duka ve verzi GT? Pokud byste chtěli, u autorizovaného dealera vám nyní nahrají nový program pro semiaktivní podvozek.

Doba elektronická nabízí spoustu zajímavých možností. A tohle je jedna z nich. Máte na motorce semiaktivní, elektronicky ovládané tlumiče? Je velmi pravděpodobné, že do budoucna se pro ně budou dělat aktualizace úplně stejně, jako se to dělá s Windows. Přesně tohle se totiž teď děje u KTM. Super Duke GT byl v modelovém ročníku 2016 první kátéemkou, která nabídla nikoli jen elektronicky nastavitelný podvozek s pevně danými hodnotami, nýbrž semiaktivní, reagující na povrch i způsob jízdy. Jenže to bylo před třemi lety a od té doby vývoj u WP zase o dost pokročil. Nový Super Duke GT 2019 už má elektroniku zase vychytanější, a protože hardware zůstal stejný, nabízí značka, že stejný software nahraje i do modelů 2016-2018. Zadarmo, jen si zaplatíte půlhodinku práce. Třeba až pojedete na další garančku.

Proč byste to měli dělat, v čem jsou nové hodnoty o tolik lepší? Všechny tři režimy, tedy Comfort, Street i Sport, jsou nyní ještě hlouběji definovány. Comfort je komfortnější, Sport sportovnější, u Streetu potom byla odstraněna funkce anti-dive, která omezovala ponořování přední vidlice při brzdění. Reakce, citlivost a přesnost se údajně zlepšila drasticky, v řídicí jednotce je nyní třikrát tolik map tlumení než dříve. Prostě, mělo by to být lepší, a o dost. Nicméně KTM sama doporučuje, abyste si před přehráním softwaru raději vyzkoušeli nový model 2019, protože se klidně může stát, že vám nové nastavení nebude vyhovovat, že budete prostě zvyklí na to staré. A zpátky už to přehrát nejde.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist