globalmoto_kveten




Indian k nadšení fanoušků postaví sériovou FTR 1200

Někteří už si možná všimli, že se americký Indian vydal za poslední dobu novým a dosud nevídaným směrem. Nejstarší motocyklová značka Ameriky se v minulém roce vrhla do závodění ve flat tracku s účelově postaveným strojem FTR 750, ale netrvalo dlouho, než ukázala světu koncept FTR 1200.

Právě koncept FTR 1200 (na fotkách) strhnul doslova enormní vlnu zájmu. Potentní vidlicový dvouválec v hubeném příhradovém rámu, vzhled ostrého závodního flat trackeru a vysoko zvednuté výfuky se zasadily o to, že fandové z celého světa bubnovali na dveře Indianu s prosbou o sériovou výrobu. A k velké radosti všech Indian tentokrát opravdu poslechl.

Na svět se tedy valí sériová podoba. Finální vzhled ani specifikace zatím nejsou uveřejněny, ale Indian už teď potvrdil, že základ zůstane stejný, jako u rok starého konceptu. I tady se proto objeví ocelová příhrada, svírající pravděpodobně vodou chlazený motor ze sériového Scoutu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Rozhodně je však potřeba počítat s tím, že proti konceptu konečný produkt trochu „nabobtná“. Přece jenom tady chybí velká spousta věcí, potřebných k tomu, aby bylo FTR 1200 provozovatelné na normální silnici. Musíme jen doufat, že ono bobtnání proběhne jen v nezbytně malé míře.

Po dlouhé době tak dostaneme americkou motorku od výrobce cruiserů, přesahující do kategorie sportovně laděných naháčů. Podobné kroky zkoušel již dříve odvěký konkurent Harley Davidson, jenže jeho model XR 1200 se nikdy nedočkal nějakého většího úspěchu. Indian má každopádně našlápnuto správným směrem. Retro frčí víc než kdy jindy a FTR 1200 s designem klasického flat trackeru vypadá opravdu parádně. Vlastně se docela dost těšíme.

Zbývá už jen otázka, na kdy se vlastně máme těšit. Indian uvádí pouze rok 2019, ale bez bližšího určení data představení či spuštění do prodeje. Pevně věříme, že by mohla být novinka připravená už na příští letní sezónu.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 33 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
alcapoe přispěl 3 Kč
--tomas-- přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
zmulin přispěl 3 Kč
duhen přispěl 3 Kč
callowsick přispěl 3 Kč
Sarki přispěl 3 Kč
Petr7474 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Player11 přispěl 3 Kč
Nordland87 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist