globalmoto_duben_nolan




Honda Goldwing slaví čtyřicítku

Zní to až neuvěřitelně - vlajková loď značky Honda je tu s námi už čtyřicet let. Od roku 1975, kdy vyjel z fabriky první Gold Wing, se toho ve světě motorek hodně změnilo, ale svezení na tomhle luxusním křižníku pořád patří mezi neopakovatelné zážitky. A protože kulaté výročí si zaslouží speciální edici, Honda přichází už teď s vyšperkovanými modely GoldWing a F6B pro rok 2015.

Žádná jiná motorka značky Honda se neprodává v Evropě tak dlouho, jako právě GoldWing. Za čtyřicet let se na trhu vystřídala už pěkná řádka modelů - od prvního litru až k současné osmnáctce, která se vyrábí od roku 2001, a naposledy byla modernizovaná v roce 2011, kdy Golďas dostal větší kufry a menší facelift.
Pro příští rok se po technické stránce nic nemění, ale král silnic bude k mání v krásném dvoubarevném provedení (+dalších třech barvách) s nezbytnými narozeninovými emblémy na zadní opěrce, palubní desce a klíčku zapalování.
Stejně tak i "bagger" verze Gold Winga - model F6B, dostane pár vylepšení. Ve výbavě se od roku 2015 objeví zpátečka a tempomat, a samozřejmě nechybí ani výroční emblémy.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist