husqvarna_svartpilen_801_2




Harley-Davidson natočil dokumentární seriály o závodech baggerů nebo v písečných dunách

Push the Limit: Harley-Davidson Racing Season 2. Takhle lehce komplikovaně zní název šestidílného dokumentárního seriálu, za kterým stojí americká značka z Milwaukee a který vás vtáhne do dění v továrním týmu H-D během loňského ročníku seriálu MotoAmerica Mission King of the Baggers. Z úplně jiného ranku je potom seriál z letošní účasti značky na pouštním závodě Africa Eco Race. A jak je u Amíků zvykem, vypadá to oboje velkolepě.

Souboj o Krále baggerů je čistě americký výmysl, který, jak se zdá, ťal do živého a v USA přilákal spoustu fanoušků, kteří chodí i na přidružené závody Super Hooligan. Oboje to jsou závody pro stroje, které se na závodění vůbec nehodí, ale jak by v Americe řekli, Never Mind. A King of the Baggers jsou ten největší úlet ze všech, když se na dráze bijí vzduchem chlazené Harleye Road Glide s vodníky v Indianech Challenger. Náš Alan Cathcart už měl tu čest, vyzkoušet jak Challenger předloňského šampióna Tylera O´Hary, tak loňskou Road Glide amerického mistra Kylea Wymana. Pokud jste se o závody baggerů dosud nezajímali, v těchto testech se toho o nich dozvíte dost.

Anebo si nalaďte YouTube a pusťte si šestidílný dokumentární seriál Push the Limit: Harley-Davidson Racing Season 2, který na svém profilu spustil Harley-Davidson. Níže se můžete podívat na kratičký trailer, samotný dokument bude poměrně rozsáhlé dílo, když první díl, spuštěný minulý pátek v appce H-D pro mobilní telefony, resp. toto pondělí na YouTube, má přes 20 minut. A čeká nás ještě dalších pět, které bude Harley uvolňovat každý týden. Jasně že hlavní hvězdou bude Kyle Wyman, vítěz šampionátu z roku 2021 a jezdec továrního týmu H-D, nicméně v seriálu se objeví samozřejmě i další jezdci, jako obhájce titulu Hayden Gillim (to muselo tovární tým hodně bolet, když ho porazil soukromník), James Rispoli, Kyleův brácha a týmový kolega Travis Wyman, Cory West, Patricia Fernandez a další. Mimochodem, pokud to nesledujete, tak letošní King of the Baggers má za sebou první dva z celkových 16 závodů a oba vyhrál Kyle Wyman, tento víkend se jede v Austinu.

Trailer k seriálu Push the Limit: Harley-Davidson Racing Season 2

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Harley-Davidson Pan America x Africa Eco Race, tak zní název druhého dokumentárního seriálu. Ten je podstatně kratší, sice má pět dílů, ale všechny mají stopáž mezi čtyřmi až pěti minutami, takže je máte zhlédnuté raz dva. Pokud pro vás dálkové rally končí Dakarem, tak vězte, že v úplně stejném termínu, tedy na začátku ledna, se koná už pěkných pár pátků Africa Eco Race, což je něco jako pocta původní Rallye Paříž-Dakar. Startuje se v Evropě, konkrétně v Monaku, a končí na Růžovém jezeře u senegalského Dakaru, ikonickém místě. A letos jste ve startovní listině, čítající bezmála pět desítek motocyklistů, našli mezi všemi těmi KTM a Hondami 450 a Yamahami Ténéré či Apriliemi Tuareg také jeden H-D Pan America, který sedlal Joan Pedrero! Vypravit se na takovéto obludě do afrických písků, to chce pořádný kus odvahy a jezdeckého umění, které zkušenému Joanovi samozřejmě nechybí, a taky od výrobce přesvědčení, že to jeho stroj dá. Protože Pan America není žádný rallyový speciál, ale prostě mamutí cestovní stroj. A vidíte, Joan stroj do cíle přivezl, a to na 25. místě ze 33 účastníků, kteří soutěž dokončili. Jednotlivé epizody najdete buď na YouTube, nebo na speciální webové stránce, kterou Harley tomuto svému projektu věnoval.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist