globalmoto_duben_nolan




F.B Mondial HPS 125 dostane velký displej a drobná optická vylepšení

Hipsterská móda, styl či dokonce hnutí má dost blízko k ekologii a udržitelnému způsobu života, proto by bylo hodně divné, kdyby motorka se stejnou přezdívkou od italského výrobce nepřišla s přísnější emisní normou. K novému „čistšímu“ motoru ale na jihu Evropy přidali několik vylepšení, která potěší všechny náctileté. A dost možná nejen je.

Kapitoly článku

Nechme módní směry a filosofii stranou, pojďme se radši rovnou podívat, co facelift modelu HPS 125 přinesl nového. V první řadě jsou to nové fešácké barvičky. U nás by měl být dostupný v černé a v šedé, kterou máme také na obrázcích. V obou barvách bude motorka doplněná o zlatou přední vidlici a hodně dílů změní barvu ze stříbrné na černou. Jsou to třeba brýle přední vidlice, kryty výfuků, držáky předního blatníku, nyní nově lakovaného, nebo držáky stupaček. Stupačky by navíc měly být lehce přemístěné a nabídnout víc pohodlí na palubě. Zajímavým detailem jsou nové sekvenční LED blinkry, to jsou takové ty známé z aut, jak se rozsvěcí postupně.

O samotném motoru toho moc nevíme, jen to, že ve spolupráci s firmou Dell’Orto, která se postarala o plnění motoru a jeho management, plní normu Euro 5. To v mnoha případech znamená ústupky na straně výkonu, nicméně tady se stále pohybujeme těsně pod hranicí legislativního maxima, přesně vyjádřeno 10 kilowaty a 10,5 newtonmetry. Stejná zůstává i hodnota pohotovostní hmotnost 133 kilogramů, takže tu máme pořád stejnou dynamiku. Nejvýraznější novinku jsme si nechali na závěr. Jde o sedmipalcový(!!!) barevný TFT displej místo přístrojové desky. Takhle velkou televizi nenabízí ani mnohem věhlasnější výrobci se stroji v podstavě v násobcích ceny Hipstera. V případě F.B jde ale čistě jenom o zobrazovač, nečekejte konektivitu nebo nějaké větší chytrosti, ale určitě potěší množství údajů, čitelnost, výběr ze dvou zobrazení a automatické přepínání barev podle světla.

Vylepšený stopětadvacítkový Hipster by měl být dostupný od února, pokud ho teda nezpomalí nějaký ten covid. Přesnou cenu nám dovozce ještě sdělit neuměl, ale měla by být více méně stejná. Současný HPS 125i ABS se prodává za 99 990 korun a stejně dáte i za další novinku letošního roku - model Flat Track 125i ABS, který se konečně dostal na trh ve žlutém a černém provedení. Tenhle stroj s hodně originálním vzezřením a devatenáctipalcovými koly na špuntech nabízí jinak shodnou techniku s Euro 5 Hipsterem včetně přístrojové desky, takže není moc důvodů pro to, aby byl HPS dražší.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist