yamaha_demo_tour




Buell 1125R - časy se mění

S novým modelem 1125R značka Buell přináší nekompromisní supersport poháněný vodou chlazeným dvouválcem o výkonu 146 koní z dílny Bombardier-Rotax. Časy se opravdu mění a pro sesterskou značku Harley-Davidson to znamená opravdu razantní krok dál od klasických vzducháčů vycházejících původně z motorů H-D!



Buell 1125R

Buell už se na závodním poli nějakou dobu pohybuje a svůj zájem o tuto oblast prokázal před dvěma lety modelem Buell XBRR. Nyní ale poprvé sáhl k revolučnímu využití motoru s vodním chlazením a navíc z cizí konstrukční dílny, která je mimo jiné také například tvůrcem litrových véček Aprilia RSV-R.
Buell 1125RBuell 1125RBuell 1125R

Buell 1125RBuell 1125RBuell 1125R

Nový model 1125R v sobě nezapře charakteristické rysy této značky, tedy hlavně krátkou stavbu s rámem sloužícím jako nádrž provozních kapalin. Za zmínku ale určitě stojí také nekompromisně sportovní tvary kapotáže. Nový motor V twin s úhlem válců 72° je výsledkem spolupráce značek Buell a Rotax ze skupiny Bombardier a uvnitř využívá celou řadu vývojových řešení i komponent motorů Buell. Motor bude používán výhradně v motocyklech Buell a bude vyráběn v Rakousku. Výroba celého motocyklu pak bude probíhat v USA. Na první kousky se mohou zákazníci těšit již letos na podzim, kdy se s tímto novým strojem také doufám setkáme na světových výstavách.

Podívejte se na krátké oficiální video k modelu Buell 1125R


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist