globalmoto_kveten




Spy photo - maxiskútr BMW

BMW si pro loňskou výstavu Eicma v Miláně schovalo perličku v podobě prototypu skrývajícím se pod názvem Concept C. Jednalo se o skútr, našlápnutý nejmodernějšími technologiemi, protože se BMW rozhodlo doplnit své portfolio velkým skútrem, který by co nejlépe spojil výhody klasického skútru a cestovní motorky. Nyní je tu první špionážní fotografie, která zachycuje testování nového maxiskútru od BMW.

Nový maxiskútr od BMW má za cíl zkombinovat obratnost, lehké ovládání, pohodlí, ochranu před větrem a deštěm, a k tomu všemu by měl nabídnout solidní výkon velkého motoru. Pokud BMW v tichosti nevyvíjí nový motor, tušíme, že by to mohl být dvouválec o objemu 800 ccm z modelu F800, 85 koní. Druhou variantou je jednoválec o objemu 652 ccm z modelu G650 s výkonem 53 koní.
Od studie k realitě - tak by se dal nazvat nový snímek, který se podařil zachytit špionážním fotografům. BMW při testování velkého skútru použilo stejné maskovací prvky, jako má u automobilů - bílé krycí fólie s černými klikyháky, které maskují linie, tvary a detaily motorky. Někteří tomu říkají psycho-kamufláž.
Bohužel z jediného dostupného snímku nejdou moc poznat další informace, ale např. na rozdíl od Conceptu C, kde byly místo zpětných zrcátek dvě mikrokamery a dva displeje na palubní desce, má maskovaný skútr tradiční zpětná zrcátka s integrovanými LED blinkry. Za řidičem je vidět dost prostoru a pohodlí pro spolujezdce a také nosič na kufr. Masivní maska připomíná cestovní koráby K1600GT/L a velké přední plexisklo jistě dobře ochrání posádku před větrem.
Dá se předpokládat, že nový maxi-skútr od BMW bude představen na mezinárodní výstavě Eicma letos na podzim a bude konkurovat tradičním zástupcům této třídy, jako je např. Honda Silver Wing, Yamaha T-Max nebo Suzuki Burgman.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist