yamaha_mt09




Eicma Benelli: Leoncino 500 a TRK 502

Benelli odhalila dva motocykly postavené na motoru o objemu 500 kubíků. Tohle by mohlo být zábavné svezení. Už na ně ale čekáme od loňské výstavy, tak snad to tentokrát vyjde.

Kapitoly článku

V případě novinky Leoncino se nechalo Benelli inspirovat v současnosti populárním segmentem scramblerů. I jejich nový stroj tak dostal terénní obutí a minimalistický retro design. S koly z hliníkové slitiny o rozměrech 19 palců o 110 milimetech vpředu a 17 palců o 150 mm vzadu by se mělo uplatnit Lvíče na špalkách i v terénu. Nastavitelné tlumení na přední 50 mm vidlici doplňuje na podvozku zadní, bokem hozený tlumič. Základem je však dvouválcový motor o objemu 500 ccm chlazený vodou. Maximální výkon 48 koní v 8 500 ot/min a točivý moment 45 Nm v 5 000 ot/min. Rám stroje je z ocelových trubek.

Přední brzda je celkem silně dimenzována a do dvojice kotoučů o průměru 320 mm se zakusují čtyřpístkové brzdiče. Zadní jednoduchý kotouč má 260 mm a dvoupístkový brzdič. Najdeme tu zde i technologii LED a digitální přístrojový panel. Měkoučké sedlo a fajnový detail lvíčka na předním blatníku kvitujeme. Motocykly dorazí na trh v první polovině roku 2017 v červené, stříbrné, zelené a černé a to za velmi příznivou cenu. Nemůžeme se dočkat, snad už se konečně svezeme!

Motocykl pro delší štreky, to je TRK 502. Cestovatelským choutkám napovídá mimo jiné i dvacetilitrová palivová nádrž a možnost dovybavení sadou kufrů. I tady pak pracuje motor o objemu 500 kubíků a stejné síle jako u výše uvedeného modelu. Standardem je motocykl postavený na sedmnáctkách, ale off-road verze bude mít vpředu devatenáctku. Rozměry pneumatik 120 a 160 mm. TRK bude k dostání na začátku příštího roku a opět půjde výrobce s cenou hodně dolů. Barevné varianty k prodeji: černá, bílá, červená.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist