husqvarna_svartpilen_801_2




Miláno 2008 - Aprilia Mana X

Své příznivce na domácí půdě rozhodně nezklamala ani Aprilia. Kromě již představených novinek především v podobě čtyřválcové RSV4 a GT verze modelů Shiver 750 a Mana 850 se zde blýskla i zcela novým konceptem pod označením Mana X.

Aprilia Mana X

Aprilia v tomto prototypu rozvíjí původní myšlenku dvouválce V90 s automatickou převodovkou. Realistický koncept se však pouští trochu jiným směrem. Dominantou stroje je jednoznačně jednoduchost. Kromě obnaženého příhradového rámu na první pohled upoutá záď celého stroje a výrazně kroucené svody zakončené pod motor vyvedenými koncovkami výfuků.
Přední část naopak zaujme nad sebou umístěnými bodovými světlomety, které tak celkově dotváří odvážný výraz tohoto stroje. Prototyp je příslibem do budoucna a náznakem toho, že Aprilia zřejmě počítá s touto technikou i v dalších nových motocyklech. Konkrétně o tomto stroji zasvěcení hovoří jako o směru, který by měl přinést víceúčelovost, ovladatelnost a potěšení z řízení, což lze samozřejmě chápat různě. Jisté je, že tento prototyp přináší zpestření do zavedených představ o tom, jak by měl vypadat motocykl určený k jízdě po městě a volný čas.
K motocyklu jsme se dostali právě v okamžiku, kdy zde pro návštěvníky pózovali jezdci této značky včetně aktuálního mistra světa v třídě 250ccm Marca Simoncelliho a Shinya Nakana, který doplní v teamu Maxe Biaggiho na RSV4 ve třídě WSBK.

Aprilia RSV4

Nové eresvéčko už jsme viděli před měsícem v Kolíně na Intermotu, ovšem zde, na domácí půdě, se jednalo o jeden z nejsledovanějších motocyklů.

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist