globalmoto_duben_nolan




AJP PR7 v inovovaném kabátě pro rok 2020

Portugalské motocykly AJP znáte z našeho webu již dobře. Tato značka se soustředí na terénní stroje a tím největším a současně nejsledovanějším z nich je cestovní enduro PR7 s jednoválcem o objemu 600 kubíků. Nyní značka představila lehce upravený model 2020.

Po téhle motorce určitě nebude koukat ten, kdo se chce jen tak pohodlně vozit po silnicích a občas si vrknout po polňačce. PR7 byla odjakživa (tedy spíš od roku 2016, kdy se začala prodávat) spíš speciál na dálkové rallye než cokoli jiného. Anebo pro jízdy daleko v nepřístupném terénu, jak dokazuje třeba Robo ze Slovenska, který letos při expedici do ruské Kolymy najel za 89 dní přes 35 000 kilometrů právě v sedle tohoto motocyklu.

I v nadcházející sezóně bude AJP PR7 se svou 17litrovou nádrží a hmotností plně natankované motorky pod 165 kg žhavým želízkem v ohni pro ty, kdo vybírají motorku pro extrémní dobrodružství nebo hobby soutěže. Model 2020 zvenčí na první pohled poznáte podle jiné grafiky s proužky, jiných zrcátek a především LED blikačů.

Kvůli těmto změnám si ale motorku určitě kupovat nebudete, takže pojďme na to důležitější. Brzdy nově nesou označení Brembo a změněna byla také přední vidlice, která má díky jiné povrchové úpravě kluzáků lepší odezvu. Jiná je také progrese pružin. Stále se jedná o vrchol nabídky společnosti Sachs. Upravena byla samozřejmě i zadní tlumící jednotka a celkové uložení zadního tlumiče ‑ jednotlivé komponenty přepákování jsou nyní z kovaného duralu obrobené na CNC strojích s jiným pouzdřením vnitřních ložisek.

Pod sedlem se pro letošní rok umístila lithiová baterie BS-Battery se startovacím proudem 280 A, posíleno bylo také palivové čerpadlo a systém vstřikovaní byl opatřen jemným filtrem, vzduchový filtr potom dostal nový kryt. Model 2020 disponuje novou mapou vstřikování, která je nyní přívětivější pro cestování, údaje o jízdě si přitom můžete číst z nové přístrojovky o velikosti tabletu. Ostatní důležité komponenty jako kola s kovanými středy, zesílené dráty, široké stupačky s hroty nebo řídítka Reikon zůstaly beze změn.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Motocykly AJP PR7 2020 jsou už nyní k vidění u prodejců v ČR a Slovensku. Jako první prodejce v ČR má motocykl ihned k odběru a zároveň i testovací stroj k vyzkoušení MotoGaráž v Českém Těšíně, kde skladem naleznete i motocykly PR5 a PR4, a na Slovensku prodejce Motobiker v Krakovanech u Trnavy.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lucasbiker přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
Durand přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
davityn přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist