husqvarna_svartpilen_801_2




AGV bude prodávat stmívací plexi s LCD

Italský výrobce motocyklových přileb AGV představil na Swiss Motorcycle Show zajímavou novinku. Letos na trh uvede plexi s tónovacím LCD displejem, které se na požádání zatmaví nebo rozjasní.

Podobný recept na měnící se světelné podmínky nabízí například také značky Bell a Lazer, jejichž fotochromatická plexi se zatmavují automaticky podle intenzity UV záření. Samozatmavovací systém před časem začal používat také výrobce vkládacích fólií Pinlock u modelu ProtecTint.
AGV teď přichází s jiným řešením. Nové plexi je vybaveno elektrochromatickou čočkou a LCD displejem na vnitřní straně plexi. Jezdec si tak kdykoli může změnit čiré plexi na tmavé a zase obráceně pouhým stisknutím tlačítka na boku přilby. Bohužel se nikde neuvádí, zda půjde nastavit intenzita zatmavení. Systém napájí baterie, u které výrobce uvádí výdrž 12 hodin v zatmaveném a 50 hodin v čirém režimu. Když je akumulátor prázný, plexi se automaticky přepne do failsave režimu a zůstane čiré. Nabíjení přes USB konektor zabere 2,5 hodiny.
Podle několika málo dostupných informací se bude LCD plexi nejprve dodávat pro přilby GT Veloce, Pista a Corsa. Cena pro český trh, kde se novinka objeví do konce března, je stanovena na 4 449 korun. Tato cifra bude asi hlavním důvodem proč AGVisor zatím není v nabídce pro levnější modely přileb.
Kromě vyšší ceny možná někoho odradí nutnost nabíjení, ale každopádně se jedná o další zajímavou alternativu. Je samozřejmě na každém, zda zůstane u tmavých brýlí, pořídí si přilbu s clonou, nebo bude na přilbě střídat čiré a tmavé či iridiové plexi. Do redakce máme slíběný testovací vzorek ADVisoru, takže jeho funkci během sezóny rozhodně vyzkoušíme.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist