ktm_unor




Elektrický motocykl Zero jde do výroby

Americká firma Zero Motorcycles uvádí do sériové výroby elektrický motocykl. Maximálka 100 km/h, dojezd téměř 100 km, cena 10 tisíc dolarů, další podrobnosti najdete v textu a na videu na konci článku.

Hlavní údaje u takového stroje jsou samozřejmě výkon, krouťák a hmotnost, protože u elektricky poháněných strojů bývá trochu potíž s těžkou baterií. Výkon 31 koní v tomto případě stačí na maximálku 100 km/h. Podstatně silnější stránkou Zero budou starty a razantní rozjezdy, protože díky elektromotoru disponuje krouťákem 85 Nm. A jak je to s hmotností? Vcelku dobře, celková váha 102,1 kg, to vůbec není špatná hodnota.
Maximální udávaný dojezd 97 km asi není měřený při maximální rychlosti, což tento stroj asi zatím předurčuje spíš na trať nebo na levné kratší dojíždění do práce. Po jízdě je nutné nechat baterii dobít s udávanou dobou plného nabití do 4 hodin. I když je tu také možnost jen prohodit baterii a nasadit nabitou... Cena po přepočtu na koruny těsně nad dvě stě tisíc není tak vysoká, podobné exkluzivní nápady obvykle začínají i na vyšších cenách. Podrobné technické údaje a další informace najdete na stránkách www.zeromotorcycles.com.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist