yamaha_demo_tour




Redakční podcast: Iracionální motorky. Po čem toužíme, a po čem netouží nikdo?

Zjistil jsem, že ve svém životě potřebuji motocyklový roadster s převrtaným motorem z BMW R 18. A popravdě ještě nedávno nikdo netušil, že to bude právě značka plná chladně kalkulujících Němců, která bude představovat ty nejvytříbenější skvosty ze světa iracionálních motorek. Tedy takových, které sice nedávají úplně smysl, ale občas po nich prostě zatoužíme.

Jenže popořadě. Se Zajochem si popovídáme o tom, na čem kdo jezdil, takže se před vydáním testů alespoň náznakem dozvíte, jak si stojí nové „supersporty pro lenochy“ Suzuki GSX-8R a Triumph Daytona 660, a jak je na tom Kawasaki Eliminator 500 proti dvěma čínským konkurentům.

Probereme si také Buell, který se ve svém aktuálním znovu-znovuzrození chystá opět stát globální značkou a v blízké budoucnosti zapracuje na masivní expanzi na světové trhy. Dočkáme se i u nás v Česku dealerství s nápisem Buell nade dveřmi, nebo se celá značka (už potřetí) odporoučí k zemi?

Dnešním tématem ovšem budou právě iracionální motorky. Tenhle nápad se zrodil jako „potomek“ nově představeného konceptu BMW R20, zmiňovaného v úvodu, a aby toho nebylo málo, rozdělíme si to do čtyř kategorií. Začneme u iracionálních, ale přesto skvělých a opravdu dostupných motorek, přes extrémně drahé prémiové zboží a bizarní technická řešení až po podivnosti, které nedávají moc smysl pro nikoho. Poslechněte, co jsme mezi iracionální sériové motocykly se Zajochem zařadili a dejte nám vědět, které modely byste doplnili vy!

 

Vedle toho, že si náš podcast můžete pustit přímo tady v přehrávači, najdete ho taky na SpotifyApple podcastech a platformě Soundcloud.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist