yamaha_mt09




Pierre Coppa na tandemu s Vláďou: Měl jsem jen motorku, dvě židličky a jednu kytaru

Dalším hostem seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je Pierre Coppa, který vypráví o tom, jak propadl motorkám a začal na nich závodit. Jelikož pro jeho koníček neměli rodiče velké pochopení, musel si cestičku prošlapat sám a svůj první závod na dvoutaktní Aprilce odjel relativně pozdě. Nyní Pierra zaměstnává pitbikový šampionát Rival Trophy a také o tom je řeč.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce a prvním závodě na dvoutaktní Aprilii
  • Jak se obul do závodění a jaké šampionáty si vyzkoušel
  • O závodění, závodních motorkách a jezdcích
  • Jak několikrát závodil v „domácích“ Hořicích
  • O pitbicích a Rival Trophy
  • Jak rád sleduje MotoGP a proč fandil Rossimu  
 
Náš tip

Celé hodinu a půl trvající povídání poslouchejte zde: coppa.mp3

Pierre Coppa prozradí, jak moc snil stát se motocyklovým závodníkem a co všechno musel udělat pro to, aby si svůj sen splnil. Už samotné jméno napovídá, že vyrůstal v Itálii a po čase jako dospělý se nadobro přestěhoval do České republiky, konkrétně do Hořic, kde se jezdí závody na přírodním okruhu. I když Pierre dává přednost závodům na okruzích, hořické zatáčky si také několikrát vyzkoušel na stopětadváce a dokonce dokázal vybojovat parádní druhé místo. Jak sám říká, mrzí ho, že tenkrát neurval první místo, které bylo docela blízko. Pierre se několikrát stal mistrem republiky ve třídě 125SP a vyzkoušel si také start v mistrovství světa supersportů v Brně na divokou kartu. Ani jemu se nevyhýbala zranění, nicméně tvrdí, že se mu natěstí nikdy nic moc vážného nestalo.

Poslechněte si povídání o motosportu u nás doma i v zahraničí, o nejrůznějších šampionátech, jezdcích, ale i pravidlech nebo závodních mašinách a vztazích v depu. Pierre Coppa se nyní věnuje šampionátu Rival Trophy, kde se závodí na pitbicích a jak říká, úroveň jde stále nahoru a seriál ho zaměstnává víc, než čekal. Kromě toho postavil malou flattrackovou trať, kde si rád zatrénuje, i když na ježdění mu poslední dobou moc času nezbývá. Sám ale přiznává, že by se rád do sedla závodní motorky co nevidět rád vrátil a na okruzích si zazávodil.

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist