husqvarna_svartpilen_801_2




Petr Svoboda na tandemu s Vláďou: Ty seš blázen, seš jako robot, napsal mi James Toseland

Začátek sezony nemohl Petrovi Svobodovi dopadnout líp. Během úvodního závodního víkendu urval dvě první místa v nabité kategorii Mistrovství světa supersport 300 a svým konkurentům dal jasně najevo, že si na něj musí dát velký pozor. Petr mezi závody a maturitou dorazil do redakce Motorkáři.cz a na červené sedačce se rozpovídal nejen o skvělém Assenu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak skvěle vstoupil do sezony a vyhrál oba dva závody
  • O konkurenci, kategorii Supersport 300 a závodní motorce
  • Jak se mu podařilo získat místo v týmu, kde si přál závodit
  • O tom, jak se závodí loket na loket v nabitém startovním poli
  • Jak probíhá závodní víkend
  • O začátcích na motorce a vývoji zavodní kariéry
Náš tip

Nekrácená verze v MP3 k poslechu zde: svoboda.mp3

 

Petr Svoboda vstoupil do nové sezony Mistrovství světa kategorie Supersport 300 tím nejlepším způsobem. Oba úvodní závody vyhrál a konkurenci doslova vypálil rybník. Dá se říct, že je to výsledek z říše snů, a to nejen pro Petra samotného, ale i pro jeho nový tým nebo české fanoušky. Jak sám říká, je potřeba zůstat stát nohami na zemi a na skvělý začátek sezony navázat v dalších závodech. V Assenu to bylo hodně na lokty, a kdo závody viděl, nebylo jasné nic do poslední zatáčky. Kategorie Supersport 300 je neskutečně vyrovnaná a o výsledcích, respektive o bedně rozhodují maličkosti a Petr přiznává, že je to občas docela nebezpečné, protože každý chce vyhrát.

V rozhovoru přiblíží, jak se vyvíjela jeho závodní kariéra a jak se mu pro letošní sezonu podařilo dostat do Německo-holandského týmu, který si sám vybral a vložil v něj důvěru. Nejen výsledky napovídají, že vybral dobře a všichni doufejme, že nám Petr bude dělat radost závod, co závod. Podle jeho slov jezdecky vyzrál a během první celé sezony, kdy nebylo o pády nouze, nasbíral hodně zkušeností, ze kterých nyní těží. Poslechněte si rozhovor s klukem, který do závodění dává všechno a jasně ukazuje, že patří mezi světovou špičku.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist