husqvarna_svartpilen_801_2




Milan Engel na tandemu s Vláďou: První půlku Dakaru jsem proklínal

Letošní Dakar je minulostí a náš seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil Milan Engel, který si letos poprvé v životě vyzkoušel kategorii Original by Motul, tedy kategorii bez asistence. Kdyby nemusel pomáhat kolegovi, je dost pravděpodobné, že by do poslední chvíle bojoval o celkové první místo. Jenže na kdyby se v životě nehraje, tím spíš na Dakaru a Milan po komplikacích dokázal udržet až do cílové rampy druhé místo. Poslechněte si, jak to v kategorii bez asistence chodí a jestli mu dala zabrat.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaký byl Dakar 2022
  • O vstupu do kategorie Malle moto bez asistence
  • Jaké komplikace musel řešit a kde nasekal ztrátu
  • O systému a organizaci, bez které to v malle motu nejde
  • Jaká tam panuje atmosféra a jak ho jezdci přijali
  • O další budoucnosti a Dakaru 2023
 
Náš tip

Stahujte nezkrácený rozhovor v MP3: engel.mp3

Milan Engel je na Dakaru jako doma a ve své kariéře rally jezdce zažil soutěž v Jižní Americe i Saudské Arábii. Letos poprvé startoval v kategorii malle moto, tedy kategorii bez asistence a dokázal ji dokončit na pěkném druhém místě. Někdo by ho bral všema deseti, ale jak Milan v rozhovoru říká, letor rozhodně na první místo měl, ale komplikace tomu nepřály. Pomáhal udržet ve hře týmového parťáka Martina Michka, který se potýkal s technikou a který si vybral smůlu na přejezdu, kdy nepříjemně boural.

Milan Engel vypráví, jaký byl letošní Dakar, a jak těžké bylo adaptovat se na kategorii bez asistence. Dozvíte se, co to všechno tato kategorie obnáší, jak zdatný musí být mechanik a co všechno na motorce musí servisovat. Dojde řeč také na nízké teploty, které nejsou ničím příjemným, a těžko se s nimi na Dakaru bojuje. Poslechněte si rozhovor s mazákem, který bere kategorii malle moto jako hozenou rukavici a moc rád by v ní vystoupil na stupínek nejvyšší. Jak sám říká, předpoklady k tomu má a věří, že na dalším Dakaru své letošní umístění vylepší.

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 16 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 10 Kč
Venda přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist