yamaha_demo_tour




Michal Šembera na tandemu s Vláďou: Víra v to, že tě motorka podrží, je důležitá

Pátek na portálu Motorkáři.cz patří seriálu Na tandemu s Vláďou a tentokrát na červenou sedačku usedl závodník, trenér a komentátor Michal Šembera. Povídali jsme si o závodní kariéře v nejrůznějších šampionátech, o tom, jakou roli hraje při závodech štěstí nebo o tom, kdo ho trénoval. Dneska je v roli trenéra Michal a v brněnské akademii JRT předává zkušenosti mladým jezdcům.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaké byly začátky na závodních motorkách
  • O závodění v nejrůznějších šampionátech
  • O trénování a výchově mladých jezdců
  • Jaké je to komentovat motocyklové závody
  • O rodinné firmě Sebimoto
  • Jaké má plány a co by si rád vyzkoušel
 
Náš tip

Kompletní rozhovor v mp3 zde: sembera.mp3

Zdá se vám hlas Michala povědomý? Aby také ne, vždyť už hezkých pár pátků v televizi komentuje závody MotoGP a World Superbike a alespoň za mě mu to jde velmi dobře. Ke komentování závodů se dostal spíš náhodou a v rozhovoru přiblíží, jaké byly začátky, co všechno se musel naučit a co je největším „komentátorským peklem“.

V součastné době se naplno věnuje rodinné firmě Sebimoto, která vyrábí motocyklové kapotáže a plasty.  Kromě toho posouvá mladé závodníky, kteří navštěvují brněnskou akademii Junior Racing Team a mezi jeho žáky patří kluci, co letos velice úspěšně závodili v šampionátu Norther Talent Cup. Ze závodních okruhů má Michal Šembera moře zkušeností, které nasbíral během bohaté závodní kariéry, a na tu pochopitelně dojde řeč. Poslechněte si rozhovor se sympatickým klukem, který nedávno zadal míry potřebné pro výrobu kombinézy a věří, že se brzy posadí na závodní motorku.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist