globalmoto_duben_nolan




Lukáš Pešek na tandemu s Vláďou: Je potřeba být ve správný čas na správném místě

Máme tu pátek a s ním přichází tradiční rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou. Tentokrát nás navštívil Lukáš Pešek, se kterým si Vláďa povídal o jeho kariéře v Grand Prix, o začátcích na závodní motorce, ale také o výchově nových silničních talentů.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Pravděpodobně není českého motorkáře, který by neznal jméno Lukáš Pešek. Lukáš se fandům jedné stopy a silnice obzvlášť, vryl do paměti především podařenou sezonou 2007, kdy v Grand Prix dokázal vyhrát závod kategorie 125 a zrovna tak se doslova porvat o bednu při domácí velké ceně v Brně. Kromě stopětadvacítek závodil ve třídě 250, Moto2 a nakonec také MotoGP, kde se mu ale podle jeho slov dvakrát nedařilo a spíš než s konkurencí na trati, se pral s bídnou technikou.

Je to několik let, kdy Lukáš ukončil závodní kariéru a začal se věnovat motoškole, ale stal se také ambasadorem Besipu, takže se s ním můžete setkat během různých akcí zaměřených na bezpečnost. Podle jeho slov není situace na silnicích růžová a je potřeba s tím něco dělat. Pojďte si Lukáše poslechnout a udělat si například obrázek, jak to chodí v Grand Prix a jak těžké je, dostat se mezi světovou špičku. Do jisté míry je potřeba štěstí a také to, aby člověk byl ve správný čas na správném místě.   

O čem se mluvilo:

  • O závodní kariéře a prvních závodech
  • Jak to chodí v Grand Prix
  • O cestě z domácích tratí do Evropy a světa
  • Jak Lukáše baví trénovat děti a jaký je rozdíl mezi nimi a dospělými
  • O motoškole a předávání zkušeností

Přečtěte si také:

O pořadu: Každý pátek si zveme do redakce Motorkáři.cz zajímavé osobnosti z motocyklového světa. Nenechte si ujít video rozhovory a odebírejte články "Na tandemu s Vláďou". Článek dostanete na email, nebo jako notifikaci do aplikace Motorkáři.cz.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
0ndras přispěl 6 Kč
Ondros přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist