yamaha_demo_tour




Lukáš Klouček na tandemu s Vláďou: U silnice sis koupil vařenýho psa

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou vás zavede do Vietnamu, který na prskoletech projeli dva kamarádi Kontos a Psylos. Kontos je svým pravým jménem Lukáš Klouček a je to jeden ze dvou aktérů, kteří podnikli spontánní výlet do Vietnamu, který procestovali na dvou starých prskoletech.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak došlo k nápadu projet Vietnam na motorce
  • O výběru a shánění vhodných motorek
  • Jak se jezdí v přeplněných ulicích vietnamské metropole
  • O městech, venkově, lidech, jídle a přírodě
  • Jak si po návratu z Asie pořídil velkou motorku a vyrazil na výlety
  • O profesi bookmakera a životě na Gibraltaru
  • Jaký byl výlet na velký motorce do Maroka

 

Náš tip

Stahujte rozšířenou verzi v MP3: kloucek.mp3

Lukáš Klouček se svým kámošem rozhodli vyrazit do Vietnamu a projet ho na motorce ze severu na jih, podobně jako se dočetli na blogu britského cestovatele. Pojali to hodně „na pohodu“ a bez větších plánů a příprav sedli na letadlo do Vietnamu. Jakmile se tam rozkoukali, pořídili hodně staré motorky, které sotva držely pohromadě a dost možná podobnou cestu Vietnamem absolvovaly poněkolikáté. Lukáš vypráví, jaké to bylo jet na svérázný výlet s klukem, který neměl řidičák a na motorku sedl poprvé až ve Vietnamu. V rozhovoru vypráví, co během cesty zažili, jaké potkali lidi, anebo co všechno museli na malých motorkách řešit.

Řeč dojde také na jídlo a na velice nevšední „dobroty“, které se jim i přes obrovskou snahu nepodařilo pozřít. Ano, byl to pes, který se v severním Vietnamu běžně jí. Jak sám říká, jiný kraj, jiný mrav a sem tam je potřeba zapomenout na předsudky. Výlet do Asie byl velkým zážitkem, na který jen tak nezapomene a je fajn, že o něm sepsal knihu nazvanou Vietnamská rebélie. Po návratu do Evropy se Lukáš rozhodl pořídit velkou motorku a procestovat Španělsko, Portugalsko. Už proto, že žije na Gibraltaru, vyrazil na motorce s bráchou do Maroka, které ho nadchlo neskutečnou pestrostí a rozmanitou kulturou. Poslechněte si vyprávění o svérázném cestování ve Vietnamu a ideálně v celé nesestříhané verzi MP3, kterou si můžete stáhnout a poslechnout třeba v autě, ve vlaku nebo před usnutím.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist