husqvarna_svartpilen_801_2




Josef Zajíček, majitel Autodromu Most na tandemu s Vláďou: Superbiky se domlouvaly na poslední chvíli

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil předseda představenstva Autodromu Most Josef Zajíček, který prozradil, proč se rozhodl mostecký okruh koupit, jaké s ním má plány a co všechno role majitele okruhu obnáší. Rozhovor se ale točí hlavně kolem pořádání Mistrovství světa Superbiků, které je pro autodrom obrovským svátkem, ale zrovna tak velkou organizační výzvou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co předcházelo myšlence koupit Autodrom Most
  • O dlouholeté tradici okruhu a závodech, které se tam jezdí
  • Jak okruh vypadal, co se mění a jaké jsou plány
  • O jednání o MS Superbiků a podmínkách podepsání smlouvy na pět let
  • Co všechno znamená uspořádat MS Superbiků nebo EWC
  • Jaké změny bylo nutné provést a jaké okruh ještě čekají
  • O motorkách, autech a legislativě
    Náš tip

    Stahujte zvukovou stopu v nezkrácené podobě: zajicek_most.mp3

Poslechněte si rozhovor s člověkem, který stojí za mosteckým okruhem a v roce 2014 se stal jeho majitelem. Josef Zajíček přiblíží, proč se rozhodl okruh koupit, jaké s ním má plány a co všechno musí řešit. Nesmírně důležité jsou investice a neustále zlepšování trati, polygonu i zázemí, což si zákazníci přejí. Díky zařazení do kalendáře Mistrovství světa Superbiků jeho jméno nabralo na síle a je bez debat, že tento podnik je pro Autodrom Most číslem jedna. Co všechno obnáší jednání s promotérem Dorna a s organizací FIM, jaké změny musel okruh zaznamenat a kolik peněz to stálo? Na to všechno odpoví páteční tandem.

Velkou neznámou byl okruh jak pro jezdce, včetně Scotta Reddinga, který se skoro tajně vyrazil před závody do Mostu svézt, ale i pro promotéra a celý organizační tým Autodromu Most. Všechno muselo proběhnout ve velice krátké době a možná proto se na úpravách makalo ve dne v noci. Vše se nakonec podařilo a závody s účastí domácích jezdců se v Mostě odjely. Jelikož se podepsala smlouva o pořádání WSBK na pět let, je stále na čem pracovat a co zlepšovat. Také na to dojde řeč. Dnes je na okruhu úplně nový povrch, jsou zvětšeny únikové zóny a dost zásadně se mění zázemí. Pokud se chcete dozvědět víc, poslechněte si tento rozhovor.    

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Autodrom Most

    Autodrom Most patří mezi jedinečné motoristické areály v Ústeckém kraji. Disponuje unikátní závodní tratí dlouhou 4 212 metrů. Každoročně se zde pořádají jak automobilové, tak motocyklové závody. Areál je otevřen široké veřejnosti pro testovací jízdy a kurzy. Součástí autodromu jsou také cvičné ploc...




TOPlist