globalmoto_duben_nolan




Bohumil Poslední na tandemu s Vláďou: Náhody ovlivňují hodně

Je tu další díl seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou a dnešním hostem je enduro legenda Bohumil Poslední. V rozhovoru vypráví o svých motokrosových začátcích a přestupu mezi soutěžáky na enduro motorku. Pokud vás zajímá, kde všude závodil a jaké to bylo na Dakaru, poslechněte si toto povídání.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích s motokrosem
  • Jak se z motokrosaře stal soutěžákem
  • O působení v Dukle
  • Jaké motorky sedlal a kde všude závodil
  • O reprezentaci v Trophy týmu na Šestidenní
  • Jaké to bylo na prvním a posledním Dakaru

Bohumil Poslední začal s motokrosem, který víceméně nedobrovolně vyměnil za enduro a teprve po nějakém čase soutěžím přišel na chuť. Od té doby odjel spoustu závodů a je až neuvěřitelné, že startoval dokonce na čtyřiadvaceti Šestidenních po celém světě. Bohouš vždycky patřil mezi nejlepší jezdce a podařilo se mu ve své třídě vyhrát absolutně. Získal také cenu fair play, když italskému jezdci zachránil život.

Náš tip

Nesestříhané povídání stahujte zde: posledni.mp3

Poměrně rychle se stal továrním jezdcem Jawy a také na to dojde v rozhovoru řeč, podobně jako o nepovedené spolupráci s Cagivou. Bohouš se rozhodl závodit v Americe a hned první rok dokázal vybojovat titul vicemistra ve třídě 250 ccm. Hodně pikantní záležitostí musela být soutěž Rally Paříž - Dakar, na které startoval s Liborem Podmolem, a po velkých peripetiích se mu podařila dokončit. Poslechněte si povídání se závodníkem s velkým „Z“, protože jeho historky a zážitky rozhodně stojí za to. Také v tomto případě doporučuji stáhnout kompletní rozhovor ve formátu MP3.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist