yamaha_demo_tour




Premiérové akce Africa Twin Test Days a Africa Twin Experience

Také neradi kupujete zajíce v pytli? Tak to je naprosto v pořádku a už z toho pohledu je moc dobře, že se nabízejí testovací akce, kde si svou vysněnou mašinu nejdříve pořádně proklepnete a teprve potom koupíte. V těchto dnech Honda pořádá několik testovacích akcí, zaměřených na jejich cestovní enduro pod názvem Africa Twin Test Days. Na své si ale přijdou také ti, kteří už Africu parkují v garáži, protože právě pro ně je připravena další akce Africa Twin Experience. Ta je zaměřena na offroadové dovednosti, takže účastníci  trénují pod dohledem instruktorů techniku jízdy v terénu.

Africa Twin Test Days a Africa Twin Experience mají tři zastávky a nevynechají ani Čechy, ani Moravu, ale ani Slovensko. První ze série ostartovala v Brně a podle ohlasů zúčastněných se vydařila na jedničku. První den přijeli motorkáři, kteří si Africu Twin chtěli vyzkoušet a zjišťovali, jestli je opravdu tak dobrá, jak se povídá. V areálu brněnského okruhu na ně čekala kompletní modelová řada a standardní Afriky bylo možné přímo konfrontovat s „většími“ sestrami Adventure Sports.

Aby toho nebylo málo, nabízela se šance osedlat kousky s manuální převodovkou, ale i s dvojspojkou DCT. Afriky se snažily předvést v nejlepším světle zhruba na padesátikilometrovém okruhu, který byl natažen po asfaltkách, ale zrovna tak po malebných polňačkách, takže byla šance vyzkoušet téměř vše a vlastně podmínky, kam tahle mašina patří. Jezdilo se od rána do večera a mašiny šly hezky z ruky do ruky.

Druhý den se nesl ve znamení offroadu a pilování jízdy ve stupačkách cestovního endura v terénu. Vítáni byli všichni majitelé modelu Africa Twin a to bez rozdílu roku výroby, ovšem i ti, kteří motorku nemají a na kurz si jednu z testovacích Afrik půjčili. Akce probíhala v areálu brněnského okruhu a nutno podotknout, že jediný metr se neodjel po asfaltu. Po výživné teoretické přípravě, kdy se probrala technika jízdy, ale i příprava motorky samotné, přišla na řadu praktická stránka věci. Vše se bralo hezky krok po kroku a trénovalo se na několika stanovištích s různým zaměřením.

 Šlo například o brzdění s ABS a bez ABS, průjezdy zatáček, výjezdy a sjezdy, ale i práci se spojkou a veledůležitý cvik rovnováhy. Toto všechno pak účastníci mohli zúročit při závěrečných jízdách, kdy se pustili do celého nataženého rozmanitého okruhu, který nabízel vše, co k enduru patří. Z mého pohledu bylo až neuvěřitelné, jak se s ním všichni popasovali a jak si ho užili bez nervů, což by ráno málokdo čekal. 

Progres byl opravdu okem viditelný a to jen potvrdilo několik borců, co měli bezprostředně po dojetí pusu od ucha k uchu. Na rovinu přiznali, že by je ještě ráno nenapadlo, co všechno dokáží na Africe zdolat a jak se jim rozšíří obzor. Já jsem si akci užil zrovna tak a měl jsem radost, že se všichni dobře bavili a offroadovou školu si skvěle užili.

Nyní přijde řada na Slovensko, kde bude série akcí Africa Twin Test Days a Africa Twin Experience pokračovat. Bude to první květnový víkend a poté se vše přestěhuje do Čech, konkrétně do Milovice v termínu 25.-26. květen.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 27 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jets přispěl 3 Kč
Zelinář přispěl 3 Kč
Smandy přispěl 3 Kč
xavier přispěl 3 Kč
DPa přispěl 3 Kč
petr-tanvald přispěl 3 Kč
Duchy10 přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist