husqvarna_svartpilen_801_2




Postavte si vlastní Vyrus 986 M2

Italská firma Vyrus měla začátkem roku 2011 s 986 M2 velké plány. Mělo jít o revoluční Moto 2 speciál, který by týmy lákal mimo jiné svou cenou. Nicméně zájem ze strany závodních týmů nebyl takový, jaký si značka představovala, a už to vypadalo, že tento zajímavý stroj zapadne do kategorie raritek, které se nedočkaly uplatnění.

Vyrus se ale nevzdává a mašinu s přední kyvnou vidlicí začal nabízet široké veřejnosti jako přestavbový kit. Primárně je Vyrus 986 M2 kit určen pro motor z Hondy CBR600RR, ale v nabídce jsou i varianty pro vzduchem chlazené motory Ducati série 1100, 999 a 1198. Samozřejmostí je pak homologace pro běžný silniční provoz.
Základní cenovka je 27 930 eur (přes 750 tisíc), takže celkem slušná sumička. Vyrus má dále v nabídce celou řadu doplňkové výbavy, jako GP elektroniku, závodní kola, tlumiče, brzdy, kapotáž a další díly z karbonu a další. Samozřejmě tyto doplňky také nejsou zrovna za lidovou cenu.
Původní cenovka Moto 2 speciálu byla při jeho představení 55 tisíc eur, verze pro běžné použití měla stát 25 tisíc a přestavbový kit 16 900 eur. Vyrus za tři roky znatelně podražil. Na druhou stranu jde o jeden z nejzajímavějších motocyklů, co se konstrukce týče, a pro bohatého zákazníka by mohlo jít o zajímavou položku na jeho „wish listu“.
Myslíte si, že se Vyrus dočká většího úspěchu s nabízeným kitem, než tomu bylo se závodním speciálem před třemi roky? Líbí se vám 986 M2? Nebo dáváte přednost klasické přední vidlici a kyvka nemá na předním kole co dělat?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist