yamaha_demo_tour




Nový Indian Roadmaster jako tříkolka

Není to tak dávno, kdy značka Indian představila nový cestovní model Roadmaster, a hned tu máme první přestavbu. Jde o luxusní tříkolové monstrum od specializované firmy Roadsmith Trikes. Jestli se někomu zdál originální Roadmaster malý, bude tato tříkolka něco pro něj!

Indian Roadmaster je sám o sobě pořádný koráb silnic. Se svými rozměry a hmotností přesahující 400 kilogramů jde o mašinu, kterou by asi nikdo nechtěl zvedat ze silnice nebo tahat z příkopu. Na druhou stranu jde o veskrze luxusní cestovní stroj, který je na brázdění amerických silnic jako ulitý.
Společnost Roadsmith Trikes se specializuje na přestavby motocyklů na tříkolky. Na modifikovaném Indianu je vidět excelentní zpracování a uhlazený design, který výslednému monstru propůjčuje vzhled sériového stroje. Pod sukní tříkolky najdeme několik propracovaných technických řešení, což jen potvrzuje fakt, že nejde o individuální garážovou stavbu.
Roadmaster Trike dostal nezávislé zadní odpružení, ABS, elektrickou zpátečku, diferenciál nebo stabilizátory, vše vlastní výroby. Hlavní důraz byl kladen, stejně jako u originální mašiny, na maximalizaci cestovního komfortu. Zpátečka je přímo nezbytná věc; kdo z vás by zatlačil do garáže přes 520 kilogramů?
Styling kapotáže se drží originálu, a proto Trike vypadá jen jako jiná verze Roadmastera přímo od výrobce. O dostatek úložného prostoru není nouze. Základní přestavbový kit přijde v přepočtu na 210 tisíc korun, k tomu pár nezbytnosti, jako je parkovací brzda, posilovač řízení, elektrická zadní brzda, a hned jsme zhruba na 300 tisících a to nepočítáme práci.

Roadsmith dále nabízí širokou paletu možných úprav dle přání zákazníka, takže cenovka za přestavbu může atakovat s přehledem i půl milionu korun (a k tomu ještě nezapomeňte připočítat pořizovací cenu Indiana Roadmaster).

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist