globalmoto_duben_nolan




Extrémně široká kola pro Can-Am Spyder

Can-Am Spyder je prémiovou tříkolkou s cenovkou přes půl milionu (záleží na verzi), je už sama o sobě unikát. Lidská touha přetvářet věci k obrazu svému se ale samozřejmě nespokojí se základním sestavením, proto zde máme zajímavý kit od americké firmy C&S Custom, který obsahuje sadu pořádně velkých a širokých kol.

V nabídce je 360 kit a 500 kit, číselné značení se odvíjí od šířky zadní pneumatiky. Menší 360 kit je již nějakou dobu v nabídce. Přední kola mají rozměry 18x8 palců a zadní kolo 18x14 palců (14 palců = 36 cm). Novinkou je tedy ještě radikálnější 500 kit, kde najdeme přední kola o rozměrech 20x8 palců a zadní 50 cm široké kolo s ráfkem 20x17 palců. To je skoro stejně vysoké, jak široké!

Obě varianty ráfků jsou obuty do nízkoprofilových gum, které zajišťují výbornou přilnavost a také dobrou životnost. Základní variantou jsou chromové disky, ale pokud zákazník touží po jiné barvě, v C&S Custom mu rádi vyhoví.
Celý kit neobsahuje samozřejmě pouze ráfky a gumy, protože taková kola by se asi do standardního Spyderu nevlezla. K nim tedy dostanete novou kyvku, obě rozety a řetěz. Kyvnou vidlici si zákazník také může nechat přestříkat podle přání. Chromování, rytiny, práškování… žádný problém.

C&S Custom není žádným nováčkem v oboru, všechny díly perfektně sedí, takže trochu manuálně zručný člověk by neměl mít problém přetvořit svůj Can-Am Spyder přes víkend. Cenovka je neznámá, výrobce ji sděluje po kontaktu zákazníkem. Je tomu zřejmě proto, že každý zákazník bude asi chtít trochu jiné zbarvení, dále si pak k základnímu kitu může přiobjednat laďák Voodoo, vzduchové tlumiče, dokonce i nitro sadu!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist